Kálmán Olga megdolgozta Ecuador külügyminiszter-helyettesét Snowdenről

Összeesküvés-elméletek rajongói ne nézzék meg az atv riportját, mert láthatatlan erők egy fontos kérdésnél lekapcsolják az ecuadori politikus tolmácsgépét!

Advertisement

Hétfőn Edward Snowden megérkezett Hong Kongból Moszkvába, aznap pedig menekültstátuszt kérelmezett Ecuadornál. Hogy, hogy nem, éppen Magyarországon tartózkodik egy delegáció Ecuadorból. Marco Albuja Martínez az ország külügyminiszter-helyettese tegnap elment az ATV Egyenes beszéd című műsorába, hogy megpróbáljon válaszolni a világpolitikát jelenleg talán legjobban foglalkoztató kérdéseire.

Kálmán Olga pedig általában nem szokott szarozni, úgyhogy egyből Martíneznek szegezi a kérdést, hogy be fogják-e fogadni Snowdent. Martínez hárít, erre ugyanis csak és kizárólag a külügyminiszter és az ország elnöke tudna válaszolni, mindenesetre a döntést megfontolják. De ez persze nem elég az ATV hőkövető riporterének, megkérdezi azt is, hogy igaz-e, hogy Ecuador már adott olyan menekültdokumentumot Snowdennek, ami segítette, hogy a kém Moszkvába repüljön. Martíneznek erről nincs információja, erről a külügyminisztérium tudna beszélni. Nem tudja, hol tart a kérelem, amit a moszkvai nagykövetség kapott.

Advertisement

A politikus arról sem nyilatkozhat, hogy milyen hatással lesz a döntés Ecuador és az Egyesült Államok viszonyára, de azt elmondja, hogy a döntésben nem egy ország fogja őket befolyásolni, hanem az alkotmányuk szerint döntenek. Ha befogadják Snowdent, ha nem, a döntés az emberi jogok figyelembevételével fog történni.

És itt dob be egy láthatatlan erő egy csavarkulcsot az atv gépezetébe, ugyanis Martínez tolmácsgépe befuccsol és csak élő adásban lehet megjavítani. Vajon felső utasításra jelent meg a technika váratlan ördöge? Vajon valaki valahol megnyomott egy gombot? Mekkora konspirációelmélet!

Advertisement

Az interjú folytatódok, de a külügyminiszter-helyettes mindehogy, és egyébként teljesen érthetően próbál kitérni a válaszok alól. Elmondja, hogy az országban évente 57 ezer ilyen kérelem érkezik, nincsen különleges eljárás, áttanulmányozzák az esetet és ha szüksége van védelemre, megadják neki. Innentől kezdve már arról szól a beszélgetés, hogy mit is keres egy ecuadori delegáció Magyarországon, de ez messze nem ilyen izgalmas.

Vélemény, hozzászólás?