Kellett volna egy dupla kávé, mielőtt meghallgatom Bajnai Gordont

Illustration for article titled Kellett volna egy dupla kávé, mielőtt meghallgatom Bajnai Gordont

10 órakor ültem le a tévé elé megnézni, hogyan kampányol Bajnai Gordon. Az ATV élőben közvetítette az Együtt-PM egyéves szülinapi ünnepségét. Én ilyen szomorú születésnapot még nem láttam.

Advertisement

Ami elsőre feltűnt az a furcsa kék fény volt, amivel megvilágították a közönséget a beszédek alatt. Enervált, fásult műhangulatot kölcsönzött az ünnepségnek (nagygyűlésnek?), akár a holnapi Vidám Vasárnapot is nézhettem volna. Valahogy az egész tér kicsinek tűnt, nem tudom hányan ültek a közönségben, de abszolút nem keltették nagyobb tömeg látszatát. Nagyon furcsán vette ki magát a képernyőn keresztül nézve.

Először Szelényi Zsuzsa, aztán Szabó Rebeka és Szalóczi Géza beszéltek. Mindhárman a kormányváltás fontosságát hangsúlyozták. Mindhárman viszonylag visszafogottan fogalmaztak, Szelényi tegeződőhangnemet ütött meg. Éppen kezdett volna tragikus unalomba fulladni az egész szülinap, amikor a színpadra lépett Pápa Levente, akinek a hangszíne a megtévesztésig hasonlít Havas Henrikéhez.

Advertisement

Illustration for article titled Kellett volna egy dupla kávé, mielőtt meghallgatom Bajnai Gordont

Az ő szájából hangzott el az első konkrét javaslat. Az ötlet az, hogy egy olyan 4 törvényjavaslatból álló csomagot fogadhatna el az Összefogás, amit kormányra kerülésük után garantáltan és azonnal megszavaznának. A csomag tartalmazna egy új antikorrupciós törvényt, új pártfinanszírozást, egy ügynöktörvényt és egy új médiatörvényt is. Egy ígéret, ami túlmutat Mesterházy ingyen sörén? Erre már felkaptam a fejem!

Advertisement

Bajnai utolsóként beszélt. Kiemelt az Együtt-PM programjából néhány lényeges pontot, mint a munkahelyteremtést (250 000 új munkahely) és a KLIK megszüntetésével az iskolák önkormányzatoknak való visszaadását. Volt még szó kétkulcsos adórendszerről, olcsó orosz gázból államilag manipulált rezsicsökkentésről, Paks II-ről, mint a rezsinövelés szinonimájáról. ENNYI.

Advertisement

A 4 törvényjavaslattal kapcsolatos ötleten kívül semmi újat vagy érdekeset nem tudott mutatni a pártszövetség. Mesterházy hetekig bujkált, és lehet hogy a Zuschlag-ügy miatt még mindig nem fog előtérbe kerülni a kampányban. Ami biztos, hogy az űrt ami most a baloldalon emiatt uralkodik Bajnai nem tudja betölteni. Gyurcsány Ferenc viszont interjút ad, kampányfilmet gyárt, főz, védekezik, vádol. Most tényleg egyedül ő van talpon ezen a térfélen.

[Képek: Együtt FB]

Vélemény, hozzászólás?