Kemecsei turisták dönthetik el a gigászok csatáját Zuglóban

Illustration for article titled Kemecsei turisták dönthetik el a gigászok csatáját Zuglóban

Hát nem laknék szívesen a budapesti 8. sz. választókerület területén. Eddig is ideges környék volt az politikailag, most pláne az lett. A mai hír: a választási bizottság úgy döntött, nem engedélyezi a vizsgálatot, amit átjelentkező szavazók miatt kezdeményezett egy honpolgár.

Advertisement

Az atv.hu írja: Kemecséről, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, kevesebb mint ötezer fős kisvárosból hétszáz embert jelentkeztettek át Zuglóba az elmúlt két hónapban. Az Egyenes beszédben előzőleg Bárándy Gergely szocialista képviselő azt állította, Kemecsén hétszázzal kevesebben vannak a választói névjegyzékben, mint két hónappal ezelőtt, Zuglóban meg pont annyival többen. A kisváros polgármestere Papcsák Ferenc kormánypárti képviselőjelölt-polgármester kampányfőnöke, állította az ellenzéki ember. Bárándy arra utalt, a billegő választókerületeket a kormánypártok így kívánják a saját javukra billenteni.

Arról egyelőre nincs info (az ATV-n és másutt sem találtam magyarázatot), hogy miért szavazott a honpolgári kezdeményezés ellen a JESZ, a Jobbik és az LMP is, nemcsak az önkormányzat delegáltjai, a fideszes pedig miért bliccelte el eleve a döntéshozatalt.

Advertisement

A hétszázas egybeesés azért különös, és igaz az is, hogy a választókerületet inkább a billegők között szokás számon tartani. Főként Papcsák miatt, aki polgármesterként és parlamenti képviselőként sem nyújtott maradandó teljesítményt. Mindazonáltal legnagyobb kihívói is igazi gigászok. A kormányváltó összefogók színeiben az a Tóth Csaba ront neki, aki még Vas megyei MSZP-elnökként keveredett bele bizonyos fiktív ifjúsági szervezetek körüli ügyekbe (hát most kicsit körmönfontan fogalmaztam), egy korabeli Index-cikk szerint az ő levelének hála értesült a nagyközönség Szabó Bálint Fibisz-elnök megerőszakolásáról. Van itt még egy kanyar: Szabó Bálint az őszödi beszéd kiszivárgásának koronatanújaként exponálta magát mostanában. Mellesleg a 444 figyelte meg, hogy a 2010 óta parlamenti képviselő Tóth a vagyonnyilatkozatában szereplő 165 milliós megtakarításával rekorder, és van egy Jaguár S-Type-ja meg számos ingatlana is.

A másik nagymenő ugyanott a jobbikos Kovács Béla, aki a híres MIMO-n, a moszkvai nemzetközi kapcsolatok intézetében diplomázott 1986-ban (nem kis dolog ám ez), legutóbb pedig a krími népszavazás helyszíni megfigyelőjeként arról híresült el, hogy legitimnek minősítette a történteket, majd gyakorlatilag kiebrudalták a kárpátaljai Beregszászról, ahol irodát működtetett.

Advertisement

Bónusz: itt indul Horváth Robin Hood András is, aki leleplezte, hogyan segít áfát lopni az adóhatóság a nagyhalaknak.

Hát, kemecseiek, nem lesz könnyű dolgotok, egyszerűbb lett volna, ha otthon maradtok. Hoppá, egy pillanatra elfelejtettem, hogy a kemecseieknek megmondják előre, hova kell ikszelni. Na mindegy, akkor a zuglóiaknak lesz nem könnyű.

Vélemény, hozzászólás?