Központi utasításra gyűjtenek templomokban aláírást fideszes képviselők?

Illustration for article titled Központi utasításra gyűjtenek templomokban aláírást fideszes képviselők?

Kecelen eddig sem volt nyugis a hangulat az egyház és az önkormányzat között, és van egy olyan sejtésem, hogy sokáig nem is lesz. Pár napja ugyanis a helyi képviselő-testület egyik tagja, Ugron Gyuláné felállított egy kis asztalkát a vasárnapi mise közben a sarokban és kitette a papírjait. Amikkel a rezsicsökkentés mellett gyűjtött aláírásokat. Az atya pedig megpróbálta elküldeni onnan, a KecelInfo szerint.

Advertisement

A legszebb az egészben, hogy a képviselő nem hagyta szó nélkül a KecelInfo rövid cikkét az esetről, hanem elkezdett keményen kommentelni rá. Például olyanokat, hogy neki központilag mondták: kezdje az aláírásgyűjtést a templomokban.

Valóban a két üveg között gyűjtöttem ,mert országosan meghírdették, hogy a templomokban kezdjük. Semmit sem csináltam, csak egy sarokban kihelyeztem az aláírásgyűjtő íveket. Néhányan kiléptek a sorból, és saját megfontolt érdekükben aláírták a lapot.Ekkor kezdett az atya a legmagasabb hangján nemis kiabálni, hanem üvölteni.Én az ilyen hangra nem reagálok.Az atya jobban tenné, ha az egy éve keresett kerítés-, közösségi ház és az orgonajavításra összeszedett pénzekrőll beszélne.

Advertisement

Illetve őszintén beszél arról, hogy egy büdös fityinget sem kap az egészért:

Csakhogy én egy fillért sem kapok azért a küzdelemért, hogy nekte kalacsonyabb legyen a rezsitek.

Advertisement

Kecel legutóbb akkor került a hírekbe, amikor a helyi plébános kitiltotta a polgármestert a templomból, amiért személyes irányítása alá akarta vonni a Kecel TV-t és a Keceli Híreket.

Nem járok templomba (zsinagógába sem, csak hogy elébe menjek a dolgoknak), szóval elképzelésem sincsen arról, hogy milyen lehet az általános hangulat a katolikus egyházban a politikai helyzet miatt. De az elég aggasztóan hangzik, hogy ezek szerint utasításra a hívőknek vasárnap a sajátjaik mellett a rezsidémonnal is szembe kell nézniük.

Advertisement

Ti tapasztaltatok ilyesmit mostanában? Gyűjtenek aláírást a rezsicsökkentés miatt a mise után?

Kép: rozihasselhoff

Vélemény, hozzászólás?