Lázár János sajnálja, hogy nincs halálbüntetés

Illustration for article titled Lázár János sajnálja, hogy nincs halálbüntetés

A Fidesz csodapolitikusa több vidéki fórumon is szóba hozta a halálbüntetés témáját.

Advertisement

Az Origo tudósítója a maroslelei fórumát hallgatta, ahol a Szegedi Ítélőtábla mai döntéséről beszélt. A Szegedi Ítélőtábla csütörtökön felfüggesztette egy három gyilkosság elkövetésével vádolt férfi ügyében a másodfokú tárgyalást, hogy az Alkotmánybíróság állásfoglalását kérje az életfogytig tartó szabadságvesztésről.

A vádlott védője ugyanis azt mondta, az olyan életfogytig tartó büntetés kiszabása, amelyben nem is vizsgálható a feltételes szabadságra bocsátás lehetősége, az emberi jogok európai egyezményébe ütközik. Ezt az egyezményt Magyarország 1993-ban kihirdette, így a rendelkezései kötelezőek.

Advertisement

Lázár János az ítélőtábla döntését a Hír TV kérdésére a maroslelei fórumon azzal kommentálta, hogy ez is bizonyítéka annak, hogy Magyarországon nem igazságszolgáltatás, hanem jogszolgáltatás zajlik. Szeretné emlékeztetni a bíróságokat arra, mondta Lázár, hogy a magyar társadalom nagyobb része még a halálbüntetést is visszaállítaná. Itt megjegyezte, hogy maga is a halálbüntetés hívei közé tartozik.

Az MTI tudósítása szerint ma egy korábbi fórumon, a Csongrád megyei Földeákon is felhozta Lázár a témát. A bíróságoknak fogalmuk sincs a magyar valóságról, és nem igazságot, hanem jogot szolgáltatnak – mondta ott. A társadalom többsége támogatná a halálbüntetés visszaállítását, és sajnálja, hogy erre nincs lehetőség, mondta Lázár, mert gyermekek és idősek sérelmére elkövetett emberölések esetében maga is ezt tartaná igazságosnak.

Advertisement

illusztrácijó: csokosluli.tumblr.com

Vélemény, hozzászólás?