Lázár János valamiért tagadja, hogy feljelentette a kommentelőket

Bizarr fordulatok követik egymást Lázár János államtitkár kommentelők elleni háborújában. A kancellária irányítója ma Hódmezővásárhelyen az MTI szerint azt nyilatkozta, hogy „a kommentelők közül senkit nem jelentett föl, a személyét, emberi méltóságát sértő hozzászólások miatt a szerkesztőség és a kiadó ellen indított

Bizarr fordulatok követik egymást Lázár János államtitkár kommentelők elleni háborújában. A kancellária irányítója ma Hódmezővásárhelyen az MTI szerint azt nyilatkozta, hogy "a kommentelők közül senkit nem jelentett föl, a személyét, emberi méltóságát sértő hozzászólások miatt a szerkesztőség és a kiadó ellen indított polgári peres eljárást.". Ez technikailag mindenképpen igaz, a szó köznapi értelmében viszont nem.

Advertisement

Lázár valóban nem a kommentelőket jelentette fel, hiszen az álnevek miatt nem is tudta volna ezt megtenni, hanem ismeretlen tettes ellen tett büntetőfeljelentést az ügyészségen. Ezt maga Törő Sándor, a Csongrád Megyei Főügyészség főügyész-helyettese mondta el a Cinknek. A Győrben folyó polgári peres eljárás egészen más tészta. Lázár olyannyira feljelentette az Ismeretleneket, hogy a Szegedi Nyomozó Ügyészség máig hét embert gyanúsítottként már ki is hallgatott, és nem zárják ki, hogy további gyanúsítottak is lesznek. Én sajnos nem voltam ott Vásárhelyen, de az is különös, ha az újságírók erre nem kérdeztek rá, meg az is, ha rákérdeztek, de az MTI nem írta bele. Csupa rejtély az élet!

Vélemény, hozzászólás?