Majdnem vettem egy palack sivatagi levegőt

Szily László mindenféle egzotikus rókákat és kecskéket böngészett a haziallat.hu apróhirdetéseiben, amikor tapsolt egyet és egy pillanatra elkezdett huhogni. Azt hittem, hogy talált himalájai kőszáli kecskét 5000 eurónál olcsóbban, de nem: az akváriumok hirdetései között talált egyet, amiben 1500 forintért árulnak

Illustration for article titled Majdnem vettem egy palack sivatagi levegőt

Szily László mindenféle egzotikus rókákat és kecskéket böngészett a haziallat.hu apróhirdetéseiben, amikor tapsolt egyet és egy pillanatra elkezdett huhogni. Azt hittem, hogy talált himalájai kőszáli kecskét 5000 eurónál olcsóbban, de nem: az akváriumok hirdetései között talált egyet, amiben 1500 forintért árulnak palackozott sivatagi levegőt.

Advertisement

Illustration for article titled Majdnem vettem egy palack sivatagi levegőt

A számot tárcsázni olyan volt, mint escortokat hívogatni a koleszban tizenévesen, egyrészt az ember tényleg kíváncsi a szolgáltatásra, másrészt pedig mégis rajta ül egy remegős röhögőgörcs, hiszen most mégis halálkomolyan el kell beszélgetnem valakivel arról, hogy egy Dupla Whopper-menü áráért veszek tőle egy üres műanyag-palackot, és egy rossz gesztus vagy gondolat és elkezdek fegyelmezetlenül hahotázni.

Advertisement

Mert mi fogadhat a telefon másik oldalán? Vagy egy futóbolond, aki a tunéz charterre becsekkolt egy csomó palacknyi levegőt, vagy egy másikfajta futóbolond, aki ezoterikus okokból tette ugyanezt. Szerencsére a vége az lett, hogy egyik sem.

Higgyétek el, nagyon nehéz egy olyan mondatot, amiben ilyen szavak szerepelnek, hogy "haziallat.hu" "apróhirdetés" "sivatagi levegő" "érdeklődnék". Főleg akkor, amikor a vonal másik végén teljesen nyilvánvalóan a gurgulázó nevetőroham van abban a pillanatban, amikor összeáll a kép. Kiderült, hogy a hirdetést feladó barátja találta ki az egészet, a barátja volt Afrikában, a barátja hozott vissza négy palackot és a barátjának az ötlete volt, hogy árulják darabját 1500 forintért. Én ezt a barátot kicsit úgy képzelem el, mint minden szextanácsadó levelezőrovat herpeszes/véletlenül teherbe esett barátnőjét, de ezt nem mondom a telefonba. Azt viszont megkérdezem, hogy eladtak-e már a négy üvegből. A válasz igen, egy már elkelt. Valaki Budapesten vett ezerötszázért szaharai levegőt. Úgy képzelem el, hogy vagy három nekifutásra beszippantotta az egészet homokostul, vagy kitette a szekrény tetejére, mint a nagymamák a vázákat.

Advertisement

Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy miért a kisállatos apróhirdetések közé tették.

Kép: Flickr/jemasmith

Vélemény, hozzászólás?