Magyar tervező találta ki ezt a lenyűgöző okosórát

Illustration for article titled Magyar tervező találta ki ezt a lenyűgöző okosórát

Balogh Gábor elképzelése egyelőre csak terv, de a Verge máris készített vele egy interjút. Nem csoda, kinézetre kitalálta az első értelmes okosórát, ami nemcsak hasznos, de szép is lehet. Főleg azért, mert a kinézete tőlünk függ.

Advertisement

Balogh terve az, hogy klasszikus óramodellekben létezzenek az okosórákra jellemező funkciók, azaz ne egy csúnya fekete téglalapon kelljen használni a modern vívmányokat, hanem olyan keretekben, amiket még mesteremberek terveztek. Balogh úgy képzelte el, hogy az órák gombjaival lehetne irányítani az applikációkat, amik csak akkor jelennének meg az óralapon, ha párosítottuk a készüléket a telefonunkkal. Nincsen érintőképernyő és nincsen hangirányítás.

Illustration for article titled Magyar tervező találta ki ezt a lenyűgöző okosórát

Advertisement

A tervező irányelve az, hogy a stílus az a mi választásunk legyen, és ne a gyártó határozza meg. Az eredeti terven a Triwa Havana-modellje szerepelt, a cég engedélyével.

Balogh az ötletét először a Behance-re posztolta, ezt vette észre a Verge és készített vele egy rövid interjút, amiből kiderül, hogy szereti a letisztult dizájnt, de sajnos ő még mindig csak tervező, és nem mérnök, úgyhogy nem biztos, hogy valaha megvalósul a terve.

Advertisement

A Verge azt írja, hogy amúgy is ritkaság a kerek kijelző, ráadásul a létező órákba alig van elég hely, hogy belegyömöszöljenek egy ilyen technológiát. De a cikk nagyon reményteljesen megjegyzi, hogy hátha a Samsung visszavesz majd a futurisztikus órákból és mondjuk a Tag Heuert kiáltja ki a riválisának.

Vélemény, hozzászólás?