Már 77 halottja van a Dante-szerű spanyol vonatkatasztrófának

Illustration for article titled Már 77 halottja van a Dante-szerű spanyol vonatkatasztrófának

Tegnap este Santiago de Compostela mellett kisiklott egy személyvonat. Spanyolország talán legsúlyosabb vonatbalesetében ma reggelre már 77-en meghaltak.

Advertisement

Szerda este helyi idő szerint 20:41-kor kisiklott egy 218 utast szállító vonat. 73-an a helyszínen életüket vesztették, ma reggelre pedig további 4 utas halt meg a kórházban. A helyi egészségügy megbízottja Rocio Mosquera délelőtt azt nyilatkozta a sajtónak, hogy összesen 140 ember került kórházba a baleset miatt, könnyű és súlyos sérülésekkel egyaránt. A Madridból El Ferróba tartó vonat egy alagútból kiérkezve siklott ki.

A túlélő utasok beszámolói szerint a vonat nagyon gyorsan (a 444 szerint a megengedett 80 helyett 190 kilométer per órával) hajtott, a kisiklás előtti pillanatokban pedig erős vibrációt éreztek. A szerelvény kocsijai a balesetnél egymásba csúsztak és egymásra tetejére kerültek, sokaknak fejjel lefelé kellett kimászniuk. Legalább egy ponton a vonat kigyulladt. Galícia elnöke, Alberto Núñez Feijóo "Dante-szerűnek" nevezte a látványt.

Advertisement

1952-ben Sevilla mellett egy hasonló balesetben ugyancsak 77-en haltak meg, 1944-ben Galíciában 78-an vesztették életüket.

Fotó: AP

Forrás: Wall Street Journal

Vélemény, hozzászólás?