Matolcsy állásinterjúja egyenesen a Parlamentből – percről percre

Már itt vagyok Parlamentben, hogy megnézzem a frissen jelölt Matolcsy Györgyöt, ahogy egy bizottsági meghallgatáson bizonyítja, igenis alkalmas arra, hogy a Magyar Nemzeti Bank új elnöke legyen. Aki már olvasta a HaHás percről percre tudósításomat, az tudja, hogy minél durvább a helyzet, annál jobban magam mögött

Illustration for article titled Matolcsy állásinterjúja egyenesen a Parlamentből - percről percre

Már itt vagyok Parlamentben, hogy megnézzem a frissen jelölt Matolcsy Györgyöt, ahogy egy bizottsági meghallgatáson bizonyítja, igenis alkalmas arra, hogy a Magyar Nemzeti Bank új elnöke legyen. Aki már olvasta a HaHás percről percre tudósításomat, az tudja, hogy minél durvább a helyzet, annál jobban magam mögött hagyom a magyar helyesírás és főleg az ékezetek szabályait, szóval aki kíváncsi arra, hogy milyen az igazi friss nyers újságírás Magyarország gazdasági paradigmaváltásának pillanatában, az frissítsen, mint a güzü!

Advertisement

13:45 – Életemben másodszor vagyok a Parlamentben, én nem is tudtam hogy ennyire nincsen oxigén egy teremben. Megjött Selmeczi Gabriella, a maradék is elillant.

13:50 – Se levegő se szellőzés, vajon mi fog előbb megtörténni? Vetkőzünk vagy elalszunk?

Advertisement

13:56 – Azt tudtátok, hogy ma mutatták be az Állatkertben a Hakuna Matata nevű gorillát? Micsoda egybeesés! Matolcsy még sehol.

14:08 – A bizottsag elnoke, Rogan Antal beszel, de nemcsak a szellozes bena, hanem az akusztika is, a sajto szinte semmit nem hall belole, az MTI haromfos kuldottsege egy emberkent hitetlenkedik.

Advertisement

14:10 – "rmfrmnrfmn Matolcsy" – Rogan

14:11 – Matolcsy bezzeg rendesen ki van hangositva. Elhangzik a gazdasagtortenei konszolidalas kfejezes. Mo kormanya az allamhaztartasi hianyt 3 szazalek ala gyurte a 2010 ota, okay.jpg

Advertisement

14:16 – en pont igy kepzelek el minden matolcsy beszedet, mintha minden mondatba bele kellene szurni valami fontos hivoszot, mint amikor a gyerek nem tanult a foldrajz feleles elott es csak azt tudja hajtogatni hogy tektonikus lemez.

14:20 – most felalltam hogy jobban lassam a jovobeli jegybank elnok urat. Rogan Antal ugy bambul mellette mintha Enigmat hallgatna.

Advertisement

14:21 – tok hulye alkalomra jottem percrol percret csinalni, nagyon nehez telefonon azt potyogni hogy inflacio vagy jegybanktorveny. Matolcsy a konzervativ jegybankpolitika hive, azerinte a liberalis poltika keze engedte meg a devizahitelek megemelkedeset.

14:25 – A partneri viszony fontos az MKB-val. Kicsit elpilledtam, elnezest. Matolcsy szerint ha a jegybank jol fog teljesiteni, akkor az orszag is jobban fog teljesiteni. Ezzel vege is a bekoszono szovegenek.

Advertisement

14:28 – "mfrmmnfrg" – ismeretlen felszolalo

14:30 – kezdodik a kerdesek es valaszok oraja. Oraja??

14:31 – itt miert nem mutatkozik be senki mielott felszolal? valaki ellenzekbol felszolalt es a fideszt tamadja, de nem latom hogy kicsoda. illetlen egy bagazs ez!

Advertisement

14:35 – milyen szerencse hogy a Riszpekt Haz egyik tagja mellett ulok es rogton ravagja hogy a vehemens felszolalo Kovacs Tibor az MSZPtol.

14:36 – most idefordult felem egy csomo operator es nagyon megijedtem

14:38 – Rogan szerint amit Kovacs mondott, az nem ide tartozik

14:39 – valakinek kicsit olyan hangja van, mint a torokmikrofonos csavonak a south parkbol, de ahogy latom mindenfele eszkoz nelkul ilyen. kedvem lett dr. dre albumot hallgatni. Ennek semmi koze semmihez egyebkent.

Advertisement

14:47 – Rogan most egy duplacsovu monetaris mordaly elsutobillentyujen tartja az ujjat es az ellenzek fele tartja. Ezt nem o mondta, hanem en, ugyanis most megy egymas gazdasagi munkajanak szapulasa. azt keri matolcsytol, hogy legyen konzervativ, erositsen, vedjen, meg egyeb dolgok.

14:54 – kiskorom egyik bajuszkiralya, Baja Ferenc beszel most.

14:57 – Selmeczi Gabriella ul a legkozelebb hozzam, az ipadjan olvas valamit, de sajnos nincs eleg kozel, hogy lassam mit

Advertisement

15:01 – annyira tetszene ha Selmeczi ezt a posztot olvasna. Kacsints ram ha igy van, itt ulok jobbra toled, en vagyok a borostas fiu aki nem tudja mit keres itt.

15:06 – na de a testi oromoktol hadd kanyarodjak vissza a monetarisokhoz. Rogan szerint Matolcsy tokeletesen alkalmas a jelolesre.

Advertisement

15:08 – most vegig fogom nezni a gazdasagi bizottsag tagjainak arcat es osszeszamolom, hogy kin latszik, hogy pentek delutan itt akar lenni.

15:10 – joindulattal 2.

15:10 – tulajdonkeppen most azon megy a vita, hogy kinek volt jobb a gazdasagpolitikaja a masikenal, mikozben Roganazt szeretne, ha inkabb az elnokjeloltrol beszelgetnenek. Ebben a pillanatban elhangzott Jarai Zsigmond neve.

Advertisement

15:18 – matolcsy sulyos kockazat a gazdasagra nezve, nemhogy stabilitast hozzon, hangzott el valakitol, aki nem tamogatja az elnoki kinevezest.

15:19 – a mai legdurvabb szovicc egy felszolalotol: "elment az öszöd?"

15:27 – matolcsy most valaszol mindenkinek, nagyon jo makrogazdasagi adatokkal vag vissza, meg azzal, hogy 2010-ben nagyon kozel voltunk a csodhoz.

Advertisement

15:35 – 18 igen es 7 nem szavazat elleneben a bizottsag megszavazta, hogy tamogatjak matolcsy nevezeset. Alelnok kinevezeset hasonlo aranyokkal megszavaztak. Asszem ennek most vege.

Vélemény, hozzászólás?