Még viccből sem lehet lepicsázni egy kilencéves kislányt

Illustration for article titled Még viccből sem lehet lepicsázni egy kilencéves kislányt

A kilencéves Quvenzhané Wallis volt a tegnap Oscar-gála, és az egész díjátadó történelmének legfiatalabb jelöltje, legjobb főszereplő kategóriájában jelölték a Messzi dél vadjaiért. Az általában betaláló amerikai Onion pedig az áltudósító twitterében simán lepicsázta. Viccből. Az internet nem örült.

Advertisement

Az amerikai Hírcsárda egészestés twitterfolyama egy Oscar-paródia volt, ahol többek között olyan tweeteket küldtek ki, hogy "Tudjátok, hogy minden jelenet az Argó-akcióban, amiben Ben Affleck szerepel, azért olyan homályos és remegő, mert senki sem volt ott, hogy megrendezze?". Azaz közepesen vicceseket, de ebből is messze kiemelkedett az, hogy Quvenzhané Wallist kerekperec lepicsázták. Mindenki egy személyként kezdett felháborodni, a New Yorker az este egyik legízléstelenebb viccének nevezte (Seth MacFarlene fárasztó hímsoviniszta szövegei mellett), de még az olyan honlapok is kikeltek magukból, mint a Kattintásért Shutterstockot Kirámoló Buzzfeed. Olyanok álltak ki az Onion ellen, mint Bunk a Drótból. Ha Bunk mérges rád, akkor odafigyelsz.

Illustration for article titled Még viccből sem lehet lepicsázni egy kilencéves kislányt

Advertisement

De mi volt ebben a vicc? Nem tudom pontosan. Az, hogy Wallis olyan kedves és szeretnivaló teremtés, hogy mindenki selyemkesztyűvel bír hozzáért? Még szép, hiszen még általános iskolás. Vagy az, hogy amúgy a szórakoztatóiparban bárki egy csettintésre simán lepicsázza a másikat? Perez Hilton ebből él már lassan egy évtizede. Az, hogy az Onion pont ezt a kislányt használta, nem célpontnak, hanem eszköznek, nagyon bénán sült el, egy amúgy is kicsit béna vicchalmazban. Bezzeg biztos a 86 éves Emmanuelle Rivát gond nélkül le lehetett volna vén picsázni!

Az Onion tőle szokatlan módon pedig nemrég bocsánatot kért egy viszonylag hosszú üzenetben, amiben kifejtik, mostantól szigorúbb intézkedéseket vezetnek be a Twitterükön, hogy ne fordulhasson elő ilyesmi. És megerősítenek mindenkit abban, hogy Wallis fiatal, tehetséges és ennél sokkal jobbat érdemel. Steve Hannan vezérigazgató pedig biztosít mindenkit, hogy a felelősöket meg fogják regulázni.

Advertisement

Biztos készül ezer poszt arról, hogy mekkora faszok.

Vélemény, hozzászólás?