Mi történik vidéken: Debrecenben nincs több bál, Fanni nekidőlt a kabriónak

Nincs jobb a megyei lapoknál, tudja ezt sokszázezer Nap Szépe-rajongó, és tudjuk mi is, de annyira, hogy a napunkat is előbb kezdjük a baon.hu, mint a Guardian, a BBC vagy az Xhamster híreivel. 

Kiváló nyitómondattal indít a Hajdú Online – "Pénztelenség, puritánság, vagy csak úgy tesznek?" – aztán kivágja a rezet: Debrecenben idén elmaradnak a bálok, nem lesz se városi- , se egyetemi-, se agrár- , se kamarai- , se ügyvédbál. Ha hozzávesszük, hogy a focicsapat mennyire leeresztett a tavalyi álombajnokság után, csak remélni tudjuk, hogy Kósaföldön a nyerőautomatabevételek elapadása után lesz élet.

Advertisement

A Kisalföldben összeraktak egy olvasható cikket Győr-Sopron-Moson megye milliárdosairól, akik összesen harmadakkora vagyonnal bírnak, mint Kelet Svájca, azaz Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szupergazdagjai, amit a cikkíró is láthatólag fájlal. Az idézőjelhasználat elsőosztályú, a legjobb ott, hogy 

"az üzletember 2011-hez képest 400 millió forintot "vesztett", de a kevés megrendelés ellenére továbbra is töretlenül hisz "szenvedélyében", az autóbuszgyártásban", 

Advertisement

no meg az, hogy 

"Az energetikával foglalkozó győri cégtulajdonos 8 milliárd forinttal rendelkezik; utóbbi összeg a lista 78. helyére "elég" ".

Advertisement

A hétfő reggel legtitokzatosabb cikkbevezetője a Sonline-é: Karókra tákolt táblák, tarackra terített törölközők és pozitív médiahírek. Mit akarhat és akar a Fürdőegylet Siófokon? A város vezetése az ötletelés helyett konkrétumokat és elszámolást vár. A nyárról télen, élesedő hangnemben.

Hiába ilyen ígéretes a kezdet, lejjebb kiderül, hogy azon siránkoznak, Siófokot nem vendéglátósok irányítják.

Advertisement

A vidék nemcsak komolykodásból, hanem csajokból is áll. A nap legidősebb csaja a most 100 éves Etelka néni Kiskunfélegyházáról, aki nem járt olyan jól, mint a 110 éves Kudász Jánosné Guba Ilona néni, akit maga Kövér László köszöntött föl. Etelka néninek Kapus Krisztián polgármester jutott. Nem baj, van még tíz éve javítani.

Eszter, a debreceni nap szépe szereti a lovakat, de túl távol helyezkedik a kamerától, Timcsi, a 20 éves kazincbarcikai diáklány viszont valamivel kiválthatta a stylist haragját. Nyíregyházán Fanninak, a húszéves diáklánynak nincsenek ilyen gondjai, hiszen kombinéban dől egy Renault kabriónak.

Vélemény, hozzászólás?