Miért röhög a magyarokon a világ MCMXVIII.

Akkor ma tartsunk szellemi honvédelmi napot. Bodoky Tamás átlátszós újságíró, egykor indexes kollégám a dán nagykövetségen járt, ahol előadást tartott a korrupcióról, amit egy magyar vendég, valószínűleg üzletember, agresszíven félbeszakított. Ezen a ponton át is adnám a szót Bodokynak, aki a sztorit a Facebookjára posztolta ki:

Tegnap meghívott előadóként, Noemi Alexa társaságában prezentáltam a korrupcióról és az Átlátszóról a dán nagykövetségen hazánkban állomásozó dán üzletemberek és magyar cégvezetők előtt. Direkt úgy raktam össze a prezit hogy legyen benne bőven elmúltnyócév is, a példák sora úgy kezdődött hogy MVM offshore-ügyek és Sávoly. Aztán rákanyarodtam Lajosékra és a nemzeti együttműködésre, és mikor Felcsúthoz és Mészáros Lőrinchez értem, felállt egy faszi a közönségben, belém fojtotta a szót és elkezdett magyarázni, hogy ne hazudjam magam függetlennek, mert "this is clearly a liberal journalist", ezek sírták tele Európát az Orbán-diktatúrával, és ez abból látszik hogy a Strabagról és a Demszky által ellopott metrókról egy szót sem szóltam. Az előadásokat követően a jobbos és balos érzelmű cégvezetők a pogácsa fölött szabályosan egymásnak estek hogy ki kinek a láncos kutyája, szegény dánok pedig csak néztek kifelé a fejükből, hogy ezeket vajon mi lelte. Magyarország, én így szeretlek…

Advertisement

A kormány, ahelyett, hogy Kumin Ferencet blogoltatná, debil videókat terjesztene, és szellemi honvédő háborút szervezne, sokkal többet érne el a külföldiekkel folytatott kommunikációban, ha megtanítaná szegény magyaroknak, hogy azokban az országokban, ahová a magyarok például ilyenek miatt emigrálnak, a vitát a vitapartner személyes legyalázásával elintézni nem is parasztság, hanem kategórián kívüli dolog. Azonnal sokat dobna Magyarország nemzetközi megítélésén, ha legalább idegenek előtt az elhangzottakat próbálnák cáfolni, nem pedig a beszélőt megsemmisíteni.

De ha már mindenképpen a köcsög karaktergyilkosság a kommunikációs alap, legalább csinálnák jól. Pont Bodokyt elfogultliberálisozni akkora baklövés, hogy még Semjén Zsolt is kitenné otthon a falra. Bodoky könyvét, amiben a fideszesek kedvenc szemkilövető gyucsányistáit leplezi le, az Európai Parlament épületében a fideszes EP-képviselők segítségével mutatták be. Bodoky tényfeltáró, és pont ugyanazzal a svunggal nyomult a szocialista- és liberálisközeli kavarógépekre, mint a fideszesekre. Bodkyt mindkét oldal utálja, ami azt jelzi, hogy valamit jól csinál. Egyetlen Google-keresés elég ahhoz, hogy kiderüljön, Bodoky bajnaista ügynök, vagy nem. Nyilván nem a kormány készít föl minden egyes olyan seggfejt, mint aki a dán követségen hisztériázott. De amíg helyettes államtitkári pozíciókba vesznek föl embereket azért, hogy az országot ért kritikákra agresszív pattogással válaszolgassanak, egészen természetes, hogy a törleszkedők még ahhoz képest is túl fognak teljesíteni a szellemi honvédelem frontján.

Vélemény, hozzászólás?