Orbán, ha fiatal lenne, elmenne külföldre

Újabb miniszterelnöki videót raktak ki a Facebookra, ezúttal Orbán Viktor rendhagyó osztályfőnöki órájáról a Piarista Gimnáziumban. Orbán, aki minden este önvizsgálatot tart, ha fiatal lenne, maga is külföldre menne.

A gimisek körében a szokásosnál lelazultabbnak kinéző Orbán elmeséli, hogy minden este önvizsgálatot tart. És "a legtöbb esetben" úgy találja, hogy több jót tett aznap, mint rosszat.

Advertisement

Egy fiú kérdésére, hogy mennyire tesz jót az országnak, hogy ennyien mennek el külföldre, Orbán nem azt mondja, hogy rosszat. Hanem azt, hogy fiatalon olyan típus volt, aki bár mindenhol jól érezte magát, állandóan azt gondolta, hogy "biztos van egy hely, ahol még jobb helyen lehetnék", meg azt is gondolta, hogy "menni, menni, menni kell". És ment is. "Akiben munkál ilyen érzés, annak menni kell" – mondta a miniszeterelnökk. Az ember mozogjon, amíg tud, az élet ugyanis egy idő múlva olyan, hogy megáll – szól a kormányfői bölcsesség. A Megértő Orbán szerint "tüntetni jó, különösen, ha az ember fiatal". Amikor a feljelentést megtették a Fidesz-székház előkertjének elfoglalói ellen, majd amikor emiatt lerohanták a Sirályt, biztos éppen aludt a Megértő Orbán, és a másik feje, a Szigorú Apuka volt ébren.

[A tippért köszönet Donátnak]

Vélemény, hozzászólás?