Minek lapátolni, ha itt a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács?

Illustration for article titled Minek lapátolni, ha itt a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács?

Minden kormány tevékenységének lényege, hogy a fontosságát újabb és újabb hülye nevű szervezetek létrehozásával bizonyítsa. A miénk is megérezte az árvzben rejlő lehetőségeket.

Advertisement

Mától működik a NeHuKoTa, aminek Balog Páter erőforrásminiszter az elnöke, a tagjai az Orbán Viktor-féle utazó filmes cirkusz két tagja, Pintér "Annyira Fontos Vagyok Hogy A Fejemhez Nőtt A Telefon" Sándor belügyminiszter és Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója plusz bárki, aki jótékony szervezet, jelentkezik, és Balog miniszter beveszi a buliba.

Advertisement

A Tanács létének értelme, hogy kezelje az állami adománygyűjtő vonalra érkező felajánlásokat, plusz centralizálja mindazon jótékony szervezetek beérkező pénzeit, amelyek csatlakoznak a tanácshoz. Ha jól értem, a dolog filozófiája az, hogy más pénzét jól elkölteni igazán jól azok tudják, akiket az állam fizet és nincs rendes állásuk. Az Ars Boni nevű remek jogi weboldal cikkben értelmezi, hogy mire való ez a tanács és a friss jogszabály alapján mire van jogosítványa.

Vélemény, hozzászólás?