Nagy Feró szerint ízlésficamos átverés a nemzeti rock

Illustration for article titled Nagy Feró szerint ízlésficamos átverés a nemzeti rock

A Heti Válasz interjút készített az egyik legtrúbb magyar zenésszel, úgyhogy el is mesélem a kedvenc Nagy Feró anekdotámat egy 7 évvel ezelőtti találkozásról.

Advertisement

A ma kikerült interjú-kostolóban Alföldi Róbertről, az új István, a király musicalről és a nemzeti rockról is beszélt a Nemzet Csótánya. Alföldi leváltásán nem háborodott fel, de a musicalen valószínűleg sokan fel fognak. Amikor pedig megpendítették neki, hogy a Beatrice tulajdonképpen a nemzeti rock előfutára lehetne, korrekten elmondta egyáltalán nem pozitív véleményét.

Ferót mindig is őszinte figurának tartottam, ez csak erősödött, miután 2006 júniusában, 13 éves koromban megjósolta, hogy hatalmas sikerem lesz a nőknél.

Advertisement

Illustration for article titled Nagy Feró szerint ízlésficamos átverés a nemzeti rock

Aznap Alice in Chains koncert lett volna a Pecsában, amire esélyem sem volt elmenni, meg utólag kiderült, hogy el is maradt, évekkel később pedig az is kiderült, hogy kár is lett volna elmenni. AiC helyett elmentem a XVI. kerületi Erzsébetligeti Színházba és 300 forintért jegyet vettem az Erzsébetligeti Rock Klub első alkalmára. A színház sötét előterében kialakított színpad előtt négy teljesen üres asztal volt, az ötödiknél pedig ültek hárman. Éreztem, hogy még nem lángol a rockfáklya, úgyhogy kimentem a színház elé oszlopokra ragasztott hirdetéseket olvasni. Ezt annyira szánalomra méltóan tettem, hogy odajött hozzám egy huszas éveiben járó nő, és szólt hogy jöjjek be, üljek le melléjük.

Advertisement

A nő Remeczki Barbara volt, aki Nagy Feróval vezetett közös rádióműsort a szinte foghatatlan Másik Rádión. Le is ültem, majd csendben hallgattam, ahogy egy kellemesen sörszagú öreg rocker magyaráz Ferónak. Barbara mesélte, hogy egyszer érkezett egy levél a rádió szerkesztőségébe, de órákig fogalmuk sem volt, hogy kinek jöhetett, mert a címzett Nagy Ferenc volt.

Kicsit én is beszéltem Feróval, kérdezett is ezt-azt, már nem tudom pontosan mit. Annyira viszont emlékszem, hogy odafordul hozzám és azt mondja:

Te nagy pinavadász leszel!

Azt, hogy mennyire lett igaza, fedje balladai homály, de akinek van jobb Nagy Feró anekdotája, ne tartsa magában!

Vélemény, hozzászólás?