Nem mész a My Bloody Valentine-ra?

Illustration for article titled Nem mész a My Bloody Valentine-ra?

Budapesten vasárnap egyszerre két, eddig teljességgel elképzelhetetlen dolog fog történni, valószínűleg egyszerre. Az egyik az, hogy a Duna nagyjából húsz centivel az eddigi rekord felett fog tetőzni, a másik pedig hogy fellép a Club 202-ben a gitárzene legnagyobb hatású együttese, a My Bloody Valentine.

Advertisement

Biztos, hogy hiába szeretne, nem tud mindenki elmenni erre a koncertre. Vannak, akik homokzsákokat fognak éppen akkor pakolni. Vannak, akiknek pont túl meredek a belépőjegy ára. Vannak, akik mondjuk tüdőgyulladással fekszenek otthon, vagy mondjuk nem akarnak megkockáztatni egy maradandó halláskárosodást. Ugyanis erről is híres az MBV, hogy olyan 30 perces förgeteggel fejezik be a koncertjeiket, amire még Kerner Zsolt sem tudna mást mondani, mint hogy zajholokauszt.

Szóval ha valaki kíváncsi arra, hogy milyen a My Bloody Valentine fennséges ricsaja élőben, és főleg milyen volt akkor, amikor az erejük teljében voltak, akkor itt egy 1992-es, ötvenperces koncertfelvétel Austinból. Azért hatvanperces a videó, mert a végére sunyin oda lett rakva egy korabeli Lush-koncert eleje is.

Ha Budapesten lemaradsz a My Bloody Valentine-ról, akkor még elkaphatod az együttest augusztus 2-4 között Katowicében az OFF fesztiválon vagy augusztus 6-án Bécsben.

Vélemény, hozzászólás?