​Nevettél már ma? Tényleg ekkora nagy bunkók a downhillesek

Az éjszaka legjobb olvasmánya a Fogaskerekűn egy cikkei miatt megvert nő és a verekedő 16 éves bringás haverjainak összecsapása a Facebookon.

Advertisement

Én azt hittem az újságcikkeknek nincsen semmi hatásuk. Gerle Éva ehhez képest 2012-ben közzétett pár véleménycikket a nol.hu-n arról, hogy milyen nehéz a biciklis utas élete a Fogaskerekűn, például a downhillesek miatt. Szenvedélyes és elég fura cikkek, az egyikből kiderül, hogy egy alkalommal, amikor Gerle felháborodott azon, hogy csak 8 biciklit lehet felpakolni egy szerelvényre, de az ellenőrök néha többet is felengednek, elkezdte lázítani a vele utazó 16 éves downhilleseket, ilyen szövegekkel:

Majd hetvenhat évesen fogod megváltoztatni a világot, mi? Tömeges e-mail. Meghackelni a honlapjukat. Végigtagelni a nyolcbiciklis ragaszokat. Virágos női szoknya erre az ajtóra, áthúzva. Tüntetés. Flash mob. Facebook! Forradalom!

Advertisement

Az írásai miatt a hegyről csak lefelé biciklizők megutálták, annyira, hogy 2013. szeptemberében durván, agresszívan belekötöttek a Fogaskerekűn, az egyik gyereke jelenlétében. Gerle az erről szóló Facebook-bejegyzésében cserében úgy jellemezte őket, hogy

igen, ők azok, akiktől a budai tájvédelmi körzet sívó pusztaság csíkokban, és hetvennel csapódnak elénk a tündérhegyi útra merőlegesen, meg naponta látok fejsérülteket közülük a sziklákon, a fogason sárosak, és kiabálnak, és trágárak, ijesztőek a gyerekeimnek, és büdösek, és nem lehet tőlük leszállni sem, mert eltorlaszolják az utat, felvonónak használják, amit más hazajutásra, miattuk lett háború a fogason utazás, törvényen kívüli, egyre agresszívabb érdekcsoport,

Advertisement

Erre válaszul idén februárban az egyik downhilles, Soós Dániel, a korábbi eset főszereplője, megint belekötött a Fogaskerekűn, és megverte, konkrétan nagy erővel tarkón vágta, és arról ordibált, hogy fel ne merje jelenteni, mert az apja rendőr, és megkeresi és megöli. Majd, miután ezt a nő megintcsak megírta, Soós egy politikai párthoz méltó hazugságkampányba kezdett: több online fórumon, például az Index Kerékagy bringásblogján fikanickeket hozott létre, és álnéven hazugságokat írt az esetről, és becsületsértéseket Gerléről, például szemtanúnak nevezve magát.

A sztori friss fejleménye, én például csak itt kapcsolódtam bele, hogy a verekedés után a dolog súlyát lassan felfogó Soós és Gerle egyezséget kötöttek, miszerint Soós azokon a helyeken, ahol hazudozott és rágalmazott, részletes bűnbánó nyílt levelet tesz közzé. Fantasztikus öngyalázás! A levelet – amiről a Kerékagy is beszámolt – a megállapodásnak megfelelően maga Gerle is kiposztolta a Facebookra, ennek a kommentjei között jelentek meg Soós cimborái, és a 16 éves fiúk fantasztikus trollháborúba kezdtek Gerle ismerőseivel.

Advertisement

Az eleje még ilyen rokokó udvariaskodás, hogy aztán a bickilisták, illetve az ellenoldal jóvoltából ilyeneken szórakozhassunk:

Illustration for article titled ​Nevettél már ma? Tényleg ekkora nagy bunkók a downhillesek

Advertisement

Illustration for article titled ​Nevettél már ma? Tényleg ekkora nagy bunkók a downhillesek

Illustration for article titled ​Nevettél már ma? Tényleg ekkora nagy bunkók a downhillesek

Vélemény, hozzászólás?