Névtelenül akarnak jobbközép konzervatív-liberális pártot alakítani

Illustration for article titled Névtelenül akarnak jobbközép konzervatív-liberális pártot alakítani

Politikatörténeti unikum, hogy egy szabad sajtóval rendelkező európai demokráciában anonim posztban jelentsék be egy új jobbközép párt megalakítását. Nálunk most megtették. Az 1000 leütés nevű blogon zászlót bontó bloggazda merészen konzervatív húzással pár sor bevezető után máris megadja a kifejezetten a reménybeli támogatóknak csinált mailcímet. A posztból sok nem derül ki arról, hogy milyen pártot is képzelnek, de mivel ma Magyarországon konzervatív-liberális jobbközép pártot alakítani még a balközép-liberális pártalapításnál is reménytelenebb, nem is csoda, hogy egy mukkot sem tudunk meg az állítólagos alapítókról.

Advertisement

A blogot végigpörgetve a korábbi posztokból nem annyira konzervativizmus csap ki, mint az Orbán- és Fidesz-ellenesség. Engem pedig különösenn szíven ütött a tkp rövidítés használata több mondatban is. Izgalomba maximum akkor jönnénk egy ilyen hírtől, ha Lázár János és Cséfalvay Zoltán alapítana új jobbközép pártot, de az is csak amiatt, hogy kiderüljön, egy ilyen hírt hogyan tudna elmúltnyolcévezéssel elintézni Halász Elmúlt Nyolc János.

A "konzervatív liberális" jelzős szerkezet a modernkori magyar politikában egyébként kábé annyit szokott jelenteni, hogy "olyan Orbán-utáló, aki csak másodikra mondana igent az MSZP-nek".

Advertisement

[via galaxisriporter]

Vélemény, hozzászólás?