Online árulják a falról levert Banksy-képet

Illustration for article titled Online árulják a falról levert Banksy-képet

A műalkotások rablását én úgy képzelem el, hogy nindzsának öltözött emberek leereszkednek köteleken az éjszakára bezárt múzeumba, hatástalanítják a mozgásérzékelő lézereket, óvatosan lépkednek a súlyérzékeny padlón, leakasztják a képet, összegurítják, a vállukra csapják és mielőtt rájuktörnék az ajtót az azonnal riasztott szekusok, visszamásznak a köteleken és tetőről tetőre ugrálva eltűnnek az éjszakában. Ehhez képest múlt héten Észak-Londonban valaki spaklival lekaparta Banksy utcai képét.

Advertisement

Illustration for article titled Online árulják a falról levert Banksy-képet

A szakiknak azonban sikerült úgy leszedni a képet, hogy nem esett bántódása, sőt, azóta már feltűnt egy miami aukciósház honlapján. A Fine Art Auctions Miami február 23-án tervezi árverezni a falfestményt, értékét 500 és 700 ezer dollár közöttire becsülik. Hogy köművest küldenek-e hozzá, azt nem tudom.

Advertisement

Közben persze a helyi brit önkormányzat ki van akadva, Alan Strickland jogosan reklamált, hogy Banksy ingyen adta nekik ezt a képet még 2007-ben egy másikkal együtt. A kép eladója állítólag mindent lepapírozott, kérdés az, hogy mennyire lehet ilyesmit legálisan intézni.

[The Sun]

Vélemény, hozzászólás?