Őrület: Török Gábor is ByeAlexozik és politikai byealexokról ábrándozik

Török Gábor nem Harlem Shakezett, tudtommal egyszer sem utánozta a Moonwalkoló Pónit és sosem vont párhuzamot a Csillámfaszlámával, de a byealexezésnek már nem tudott ellenállni. Csak remélni tudom, hogy a legendásan kimért Török a jövő héten nem fog csöcsöt villantani. A Blogpolitológusra akkora hatással volt a Dal győztesének nyafogása, amiért a megnyert tévés dalverseny utáni napon az emberevő média keresni merte, hogy ebből tőle szokatlanul merész, Hyeronimus Bosch ecsetjére méltó képet festett fel.

A töröki vízió szerint, ha jól értettem mindent, a magyar politikai élet, azon belül is a következő választás egy nagy tévés Eurovízió-válogató lesz, ahol Orbán-Radics Gigit, Lázár-Vastag Tamást, Kövér-Kállay Saunders Andrást és pártjukat csak egy Új ByeAlex győzheti le. Eszement, ugye? Ízlelgessük: Török Gábor messiásként vár egy Új ByeAlexet.

Advertisement

Ki hitte volna ezt mondjuk három héttel ezelőtt? Gyorsuló világunkban is párját ritkítja az ilyesmi. Na és a szöveg konkrét jelentésén túllépve hogyan értelmezzük Török elemzését a ByeAlex-jelenségről? Bejelentkezett az új György Péter-Réz András-kentaur? És mi lehet ennek a következménye? Elindul a lavina és G. Fodor Gábor dalszövegeket fog írni a Pet Shop Boys következő albumára? Kumin "Tumblr" Ferenc helyettes államtitkár pucér videókon elemzi a kommunista Financial Times Magyarország-ellenes kútmérgező cikkeit? Erdő Péter yolózik, és a kezében nagy mennyiségű készpénzt tartva fotózza saját magát? Nagyon remélem, hogy így lesz.

Vélemény, hozzászólás?