Oszkó Péter: Marhaság, hogy Csányi Sándor tiltott volna le

Illustration for article titled Oszkó Péter: Marhaság, hogy Csányi Sándor tiltott volna le

A Bajnai Gordon-féle E2013VSZP párt alakuló sajtótájékoztató­ján feltűnt, hogy a 30 Alapító Anya és Atya között nincs ott Bajnai szövetségese, Oszkó Péter volt pénzügyminiszter, blogger és blues-zenész. Nem sokkal később két helyről is azt a sokan sejtető ackifejezéssel előadandó pletykát hallottam, hogy "Letiltotta a Csányi, érted!" Merthogy Oszkó civilben az OTP-csoporthoz tartozó PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő elnök-vezérigazgatója. Csányi Sándor pedig az anyabank vezetője és meghatározó tulajdonosa. Jól hangzott a pletyka, meg is kérdeztem Oszkót, hogy emellett igaz-e. Itt az eredmény:

Feltűnt, hogy nem voltál a párt 30 alapítója között, miért?

A cipész maradjon a kaptafánál. Sosem voltam pártpolitikus, nem is voltak ilyen ambícióim és nem is értek igazán hozzá. Szakmai tevékenységem és tudásom továbbra is rendelkezésre bocsátom, egyébként pedig a Haza és Haladás csapatában változatlan a szerepem.

Advertisement

Igaz-e, hogy Csányi Sándor nem engedte a pártpolitikai szerepvállalásodat?

Nem, ez marhaság. Megjegyzem a nyilvános vitákban tett szerepvállalásaimnak vélhetően látványosabb a hatása és potenciálisan több konfliktust eredményezhet, mint az a körülmény, hogy tagja vagyok-e egy pártnak vagy sem. Emiatt igazából a feltételezést sem értem.

Advertisement

Akkor hosszabb távon is az marad a felállás, hogy nem folysz bele közvetlenül az Együtt párt életébe, vagy változtatni akarsz ezen?

Jelenleg nem akarok ezen változtatni, lásd az első pontra adott választ.

[fotó:index.hu, Nagy Attila]

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?