​Rogán Antal egy hatalmas társasházban tengődne? Hát nem

Illustration for article titled ​Rogán Antal egy hatalmas társasházban tengődne? Hát nem

Hihetetlen, hogy a politikusok szervileg képtelenek emberi nyelven beszélni. A vagyonbevallásával küszködő fideszes francióvezető friss közleményéből akár egy körgangos házra is gondolhatnánk, pedig nem olyanban lakik. De itt csak a ködösítés meg az ügyeskedő fogalmazás megy.

Advertisement

Keményen szorongatja a kínos helyzetbe került Rogánt az ellenzéki Együtt, illetve a Blikk, mivel kiderült, erősen pontatlanul töltötte ki a vagyonbevallását, vagyis eltitkolta, hogy milyen marha nagy lakásban él. Mert én például örülök neki, ha bárki gyarapodik, de az irigy választók esetleg felkapnák a fejüket, ha kiderülne, hogy a szerény anyagi helyzetből indult Rogán Antal mondjuk 255 négyzetméteren él a feleségével és két kisgyerekével.

A mai ütésváltás következtében Rogánnak másodszor is ki kellett javítania a vagyonbevallását, majd közleményt küldött a témában az Indexnek. Idemásolom, mert nem hosszú:

Advertisement

"Vásároltunk egy lakást a feleségemmel együtt 5 éve egy 20 éve épült, 32 lakásos budai társasházban, majd amikor megszületett Áron fiunk, kibővítettük azt. Ahogy sokan mások, mi is hitelt vettünk fel. Minden tisztességes és törvényes a lakásvásárlásunkban. Egyedül annyi hibát követtem el, hogy pontatlanul töltöttem ki a vagyonnyilatkozatomat, amit utólag teljesen jogszerűen kijavítottam. Sokan éltek már rajtam kívül a javítás lehetőségével, például Lendvai Ildikó, Kolber István és Lamperth Mónika."

Advertisement

Mire gondolsz, amikor azt olvasod, hogy "Vásároltunk egy lakást a feleségemmel együtt 5 éve egy 20 éve épült, 32 lakásos budai társasházban"? Felteszem azt, hogy Rogán egy jó nagy bérházszerű épületben vett egy lakást, pont úgy, ahogy azt egy átlagos választó is megteheti mondjuk egyszer az életben. De a helyzet nem ez, Rogán ugyanis ezt nem magyarul, hanem politikusul mondta. Rogán a szó normális, hétköznapi értelmében nem egy 32 lakásos társasáházban lakik, hanem egy külső-pasaréti luxus lakóparkban, amiben több, néhány lakásos kis társasház áll egymás mellett, összesen bő harminc lakással.

Jártam ott buliban, szemtanúként mondom ezt, és ezt írja a park weboldala is. Amiből kiderül, hogy a hely a BIF-é, vagyis Schmidt Mária és az Index-tulaj Spéder Zoltán közös cégéé volt. Jogilag bőven el tudom képzelni, hogy az egész lakópark egyetlen társasháznak számít, vagyis Rogán ez esetben technikailag egyáltalán nem hazudott, csak éppen totál félrevezetően beszélt. Nincs ennek nagy jelentősége, sőt szerintem konkrétan semmi, pont azért feltűnő a szükségtelen kavirnyálás-maszatolás.

Advertisement

Ja és a park – legalábbis az építője szerint – 2000-ben épült, vagyis a ház nem 20, hanem 14 éves.

update: Hogy plasztikusabb legyen az egész, ideidézem a BIF szövegét az ingatlanról:

A 2000-ben épült, 5 épületből álló lakóparkban 33 db 150-300 m2 közötti luxuslakás került kialakításra, melyek mindegyikénél a legmagasabb minőségi követelményeknek eleget téve, illetve a legújabb technológiák alkalmazásával törekedett a fejlesztő a valódi luxus megtestesítésére.

Az előkelő, örökzöld lakóövezetben lehetőség nyílik a teljes kikapcsolódásra, valamint az aktív pihenésre is. A relaxációt a környék adottságai mellett a Pasa Park lakásaihoz tartozó tágas teraszok és előkertek biztosítják. A múltban főként diplomaták, nagykövetek, illetve nemzetközi nagyvállalatok vezetői részére bérbe adott lakások mára már mind megtalálták új tulajdonosaikat.
A társasház minden lakása klimatizált, háztartási gépekkel, beépített szekrényekkel, valamint konyha- és fürdőszobabútorral felszerelt. A számos előnyös adottság mellett a leendő lakóknak lenyűgöző kilátásban lesz részük a Budai hegykre, melyhez csak annyit kell tenniük, hogy kilépnek méretes teraszukra vagy tetőkertjükre.

Vélemény, hozzászólás?