Soha nem volt ilyen vicces magyar tévéinterjú: az őrült szülőszervezet mindent visszaszívott

Illustration for article titled Soha nem volt ilyen vicces magyar tévéinterjú: az őrült szülőszervezet mindent visszaszívott

Tévétörténeti szenzáció zajlott szerdán: elkészült a legjobb magyar tévéinterjú az ATV Egyenes beszédjében, aminél jobb szórakoztató produkciót a teljes amerikai tévés szektor nem tudott összehozni február 20.-án. Ezennel földig lengetjük komcsiprém usankánkat Kálmán Olga előtt, aki kérdezett, és Keszei Sándor, a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének elnöke előtt, aki válaszolt. Ilyen komikus kettőse nem volt a magyar mozgóképnek a Csortos-Kabos páros óta. A Szefós és a Szende, a Troll és a Foxterrier!

Advertisement

Az ATV-s beszélgetés 22 perc 11 másodperc, ami elképesztően hosszúnak hangzik, de az anyag hamar beszippant, és akkor megszűnik az idő, a tér és a kapcsolat az agysejtjeid között. Ha nincs időd, akkor úgy is kiváló, ha ugrálsz benne, és véletlenszerű helyeken nézel fél-fél perceket, de az fontos, hogy az utolsó 2-3 percet hagyd egyben. 

Az alaphelyzet az, hogy a rutinos médiaszereplőnek számító Magyarországi Szülők Országos Egyesülete olyan ajánlást tett közzé, hogy az általános iskolákban szeptembertől bevezetendő erkölcstant csak olyan tanár taníthassa, aki megfelel pár feltételnek. Például hogy nem elvált, van legalább egy saját vagy örökbe fogadott gyereke, nem dohányzik és otthon nem néz szexfilmeket. 

Advertisement

Az interjú fantasztikusan kezdődik, mert Kálmán Olga az egyesület bizarr követelménylistájának felolvasása után gyakorlatilag rögtön az Ön nézett életében szexfilmet? kérdéssel nyit, majd egymás után kétszer is hazugságba hajszolja Keszei Sándort, aki azután, hogy bevallotta, hogy látott már szexfilmet és házasság előtt dugott, megtörik, és elismeri, hogy el is vált. Csak a telhetetlenség mondatja velem, hogy ha Kálmán Olga kitart, lehet, hogy bevallja az emberevést és egy Margit-szigeti páva megerőszakolását.

Nem akarok elspoilerezni a szórakozást, de innentől olyan beszélgetés folyik, amire bármelyik dadaista büszke lett volna, ráadásul percenként többször is elhangzik a szexfilm szó benne. Keszei Sándor olyan, mint a legjobb formáját futó Uj Péter összefüggéstelenbullshit-paródiái, Kálmán Olga meg egy ideig a logikus kérdésekkel való zavarbahozás taktikájával él, amit később szenvedélyes kiabálásokkal színez. A végén már olyanokat ordít dagadó nyaki erekkel, hogy "Hát de ilyen hülyeséget!!" meg "NEEEEM!" Ilyen az, amikor egy Mindenre Elszánt Ripoter találkozik egy Kilencvenhatos Szintű Mestertrollal.

Advertisement

Keszei olyan kőfejű, hogy Jerry Springer megnyalná mind a tíz filippínó szolgáját, durrognak a humorbombák, amikor jön a legvége egy olyan elképesztő, hihetelen befejezéssel, hogy azóta sem tértem magamhoz. A zárópoén jobb, mint,  bármi, amit az elmúlt 3 évben tévében láttam. Hiába ez a tízmillió kommentelő országa magyar troll ilyet még nem tett le az asztalra. A Facebook bolgárgyörgyistái éppen istenné avatják Kálmán Olgát (a fenti illusztráció is a rajongók műve, nem az enyém), aki tényleg megérdemli a kalaplengetést, de Keszei Sándor, aki rendszerváltást hozott  a magyar nyelvű trollkodásba, legalább annyira. Most tényleg jó volt magyar nézőnek lenni.

Vélemény, hozzászólás?