​Szorul a hurok Berki Krisztián heréi körül

Berki Krisztián médiasztárnak nemcsak a váci futballklub elnökével, John Peter Marshall-lal való háborúskodás, hanem a cége ügyes-bajos dolgai miatt is miatt főhet a feje, írja a Blikk.

Illustration for article titled ​Szorul a hurok Berki Krisztián heréi körül

Advertisement

A lap megtalálta a volt Fradi vezér kft.-jét, a BK Management Groupot ugyanis megtaláltuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal listáján, a végrehajtással érintett cégek között.

A Blikk szerint a fél ország azt találgatja, hogy mivel üzletel Berki. Hogy miből engedheti meg magának, hogy akár harmincmilliót is elverjen egy nap alatt?

Advertisement

Néhány hete arról szóltak a hírek, hogy Berki tízmilliós limitált aranyórával és húszmilliós Mercivel dobta fel a hangulatát, bővítve ezzel az amúgy is pazar luxusautó-gyűjteményét. Az újság sorra veszi, hogy jutott el a jóember a tatabányai pincérkedétől az FTC-igazgatáson át az Édes élet c. tévéműsorig és a herevasalásig, majd itt lyukad ki: csütörtökre kiderült, 2011. szeptember 21-én a NAV hátralékkezelési osztálya végrehajtást rendelt el a BK Management Group ellen. A cégbíróság kényszertörlési eljárást indított a társaság ellen, mert a cég a székhelyén, telephelyén és fióktelepén nem található, a társaság képviseletére jogosultak személyek lakóhelye pedig ismeretlen.

Advertisement

Nem található. Ismeretlen.

Nyilatkozott szakértő is, Ligeti György ügyvéd személyében: "Amennyiben a cég ellen végrehajtást rendeltek el és kényszertörlik, elképzelhető, hogy az ügyvezető nem úszhatja meg, ugyanis ő felel a kft. vagyonáért és tartozásáért a törzstőke erejéig. Ez attól is függ, hogy mennyire felróható a tartozás. Ha például bűncselekményt követett el a tulajdonos, akkor felelnie kell a következményekért, de ha tartozásról van szó, akkor nem biztos. Ha valaki szándékosan vitte csődbe a céget, akkor felróható a tartozás."

Advertisement

Micsoda történetek vannak napjainkban!

(fotó: Korponai Tamás/Blikk)

Vélemény, hozzászólás?