​Tényleg óránként 800-ért szerveznek bértapsolókat március 15-ére?

Vadul osztanak az fb-n egy kikerült emailt, amiből sokan arra következtetnek, hogy egy hostessügynökség szervezi a kormány bértapsolóit március 15-ére óránként 800 forintért. Az érintett szerint viszont egészen másról van szó, de nem árulja el, hogy miről.

"Frissmeleg. Az Apple Party hostess ügynökség szervezi a kormány bértapsolóit 800 Ft/óra díjazással március 15-re"

Advertisement

Ezzel a szöveggel küldte el az izgatott Gy. az fb-n osztogatott emailt, ami így szól:

"————— Továbbított levél —————Feladó: xz@appleparty.hu> Dátum: 2014. március 7. 10:34Tárgy: MunkaCímzett: Sziasztok! Március 15.I rendezvényekre keresünk jelentkezőket.Egyenlőre elsődleges információim vannak…. Az biztos, hogy 2 időbeosztás is van, így kérlek ennek függvényében jelentkezzetek: Kossuth tér 9:00-15:00 Múzeum kert 7:00-14:00 Ezek egyenlőre tervezett idők. Jövő hét közepe felé kapok biztos időpontokat, de addig is várom a jelentkezéseket.Öltözet: farmernadrág (vagy fekete vagy sötétkék / nem koptatott és nem szaggatott!!!), fekete sportcipő vagy bakancs, lehetőleg fekete kabát. Díjazás: 800Ft/ó Jelentkezni válasz e-mailben tudtok, hétfő 12:00-ig! Köszönöm, X.Z. Project Manager"

Advertisement

Beszéltem telefonon XZ projektmenedzserrel, aki nem akart szerepelni a posztban, de azt többször is elmondta, elég indulatosan, hogy ennek a toborzásuknak nincsen semmilyen köze a Fideszhez, de tényleg semmi, itt valami egészen másról van szó. És amúgy is, mi van akkor, ha mondjuk csak a találkozási pont a Kossuth tér és a Múzeumkert, és a munkát valahol máshol fogják végezni? – vetett fel. Ennél többet azonban a monoton unszolásomra sem volt hajlandó mondani, így csak azt tudjuk, hogy az egésznek semmmi köze a Fideszhez. Az viszont talán soha nem fog kiderülni, hogy miért pont a Kossuth térre és a Múzeumkertbe, a kormányzati ünnepségek helyszínére és időpontjára keresnek embereket. A Kossuth téren reggel 9-kor vonják fel a nemzeti zászlót, a Múzeum kertben pedig 10:30-kor mond beszédet Orbán Viktor miniszterelnök.

Példátlan mondjuk az sem lenne, ha a kormány bértapsolókat szerződtetne, 2o11-ben ugyanis pont ezt csinálták a Múzeumkertben, akkor az ünnepség alatt a híres lépcsőkön álló ünneplő tömegről derült ki, hogy az órabérüket ünneplő statiszták voltak.

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?