Tippeljük meg, hogy miből nőttek Szíjjártó Péter megtakarításai!

Illustration for article titled Tippeljük meg, hogy miből nőttek Szíjjártó Péter megtakarításai!

Én tökhülye vagyok matekből, de szerencsére a hvg.hu nem. A portál összeszámolta, hogy Mindenki Kedvenc Államtitkára, Szíjjártó Péter mennyit tudott megtakarítani tavaly. Sokat. A megtakarításai ugyanis 2011-ről 2012-re több, mint 12 millió forinttal megnőttek. Ami azért érdekes, mert az összes megtakarítása három millióval több, mint amennyi a teljes hivatalos bevétele.

Szijjártó a Miniszterelnökségen bruttó 997 200 forintot keres, amihez még jön havi 231 900 forint képviselői tiszteletdíj. Ebből összesen havonta 815 ezer forintot visz haza, ami éves összesítésben nettó 9,78 millió forint (a nettober.com kalkulátora szerint). Tehát ha minden fillért félretenne, akkor sem gyűjthetett össze 12,5 milliót.

Advertisement

Ezt írta a hvg.hu, hozzátéve, hogy az "államtitkár óvatos befektető", és általában olyanokba helyezi a vagyonát, amik nem számítanak túl kockázatos befektetésnek. Szíjjártó ráadásul nem vett fel hitelt sem.

De akkor honnan jöhetett ez a pár millió plusz? Tippeljünk együtt!

– Szíjjártó Péter többször is a saját futsalcsapata ellen fogadott

– Szíjjártó Péter elsíbolta a szponzorpénzeket

– Szíjjártó Péter horribilis összegű zsebpénzt kap szüleitől

– Szíjjártó Péter titokban kakasviadalokra fogad

– Szíjjártó Péter illegális utcai driftversenyeket nyer

– Szíjjártó Péter igazából különleges feladatokra kiképzett katonatiszt. Miután megszökött az idegenlégióból, egy fillér nélkül érkezett Amerikába. Családjától sem remélhetett segítséget. A testvére élet-halál között lebeg, ám a gyógyíttatására feleségével gondolni sem mernek a magas költségek miatt, hiszen a házaspárnak lassan arra sincs pénze, hogy enni adjon a kisgyereküknek. Péter elhatározta, hogy pénzt szerez, még azon az áron is, hogy szögre akasztja elveit, és részt vesz egy magas díjazású küzdősportversenyen.

Advertisement

– Szíjjártó Péter valamit kamuzik

kép: kormany.hu

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?