Tutira ment a kormányoldal Zsiga Marcell kimosdatásakor

Illustration for article titled Tutira ment a kormányoldal Zsiga Marcell kimosdatásakor

Eleve nem volt semmi tétje a mentelmi bizttság mai ülésének, ahol azt kellett eldönteni, hogy indítanak-e vagyonnyilatkozati eljárást Zsiga "47 Ezerből" Marcell, a saját utcáját a házáig leaszfatoztató miskolci fideszes alpolgármester ellen. Nem volt tét, mivel a kormánypártok olyan időpontra rakták a paritásos (vagyis egyenlő számú ellenzékit és kormánypártit tartalmazó) bizottság ülését, amikor az LMP-frakció felbomlása miatt még éppen egyfős kormánytöbbség volt. 

Advertisement

Zsiga ellen a Blikk kezdeményezett eljárást, a lap írta meg ugyanis annak idején, hogy Zsiga úgy vett 40 milliós házat, hogy a vagyonnyilatkozata szerint nem lehetett volna annyi pénze. Zsiga pompás és hitelesen hangzó védekezésében azt állította, hogy az ő keresetének a töredékével bíró felesége fizette a ház árának a felét.

 Rubovszky György, a bizottság KDNP-s elnöke elárulta, hogy a zárt ülésen úgy mentették föl Zsigát, hogy a feleségének a vagyonbevallását nem is vizsgálták, mert a Blikk azt nem kérte, mégis meggyőződtek róla, hogy Zsiga mindent klasszul csinált. Rubovszky azt mondta, hogy "Zsiga pontosan töltötte ki a vagyonnyilatkozatát". Ha ez így van, akkor többet tudott félretenni, mint amit keresett. A szigorú KDNP-s még olyanokat is nyilatkozott, hogy az alpolgámester által a biztosságnak benyújtott plusz papírok "olyan többletek, amiket ráírhatott volna, de semmilyen előírást nem sértett meg, minden kötelezettségét teljesítette", és hogy Zsiga Marcell talán "megúszta volna ezt a kellemetlenséget, hogy ha túlmegy az előírásokon". A bizottsági ülésen jelenlévő Göndör István MSZP-s és jobbikos Szabó Gábor egyaránt azt mondták, hogy a zárt ülésen hallottak nem győzték meg őket.

Vélemény, hozzászólás?