Ungváry válaszolt Matolcsynak

Azt írtam tegnap, hogy Ungváry Krisztián – akinek, pillanatig sem tagadom, lelkes rajongója vagyok – dermesztőt apákésfiúkozott egy Pécsi Stopnak adott interjújában. Ungváry ma hosszabb cikket írt a  témában a HVG-re, amiben az őt az eset miatt hazugsággal vádoló Matolcsy Györgynek válaszol. Az írás hála istennek nehogy tök oké, de érthetően el is magyarázza, mit és miért mondott.

Maga az eredeti interjú ettől sajnos még kellemetlenül apákésfiúkosan hangzott, nemcsak nekem, de normálisan és megfelelő terjedelemben elmagyarázva már világos, hogy mire gondolt a szerző, aki Kovács Péter és Ablonczy Balázs mellett a kedvenc történészem. 

Advertisement

Még annyit, hogy Kovács Istvántól, a Pécsi Stop főszerkesztőjétől kaptam egy mailt a témában, amit ezennel csorbítatlanul közlök:

cink.hu-n egy tegnapi bejegyzésedben az írtad, hogy "Mivel abszolúte elfogultan kedvelem Ungváry Krisztián írásait, baromira remélem, hogy a Pécsi Stop hamisította meg a történész szavait.."

Ezzel van egy pár probléma: nem a pecsistop.hu készítette az interjút, hanem a stop.hu. A stop.hu-val van pár rovat amiben közös a tartalmunk, így került ki hozzánk is az interjú. Abszurd módon az fn.hu tőlünk szemlézte az anyagot és innentől kezdve az összes portál úgy hozta le, mintha mi készítettük volna és úgy hivatkozták le.

 

Ma a hvg.hu-n lejött Ungváry magyarázata, amiben nem említi, hogy bárki meghamisította volna a szavait, de ez már csak amolyan mellékszál, mert mint írtam: nem a Pécsi STOP anyaga volt.

Légyszíves javítsd a bejegyzésben foglaltakat.

Vélemény, hozzászólás?