Vége az egyik leghíresebb csöcsgyárnak

Illustration for article titled Vége az egyik leghíresebb csöcsgyárnak

Joe Francis, aki az egyik leghíresebb görény és a legismertebb üzletember a csöcsbizniszben, csődeljárást kért a GGW Brands nevű cégére, írta tegnap a Wall Street Journal. Ha valakinek nem lenne egyértelmű, a GGW a Girls Gone Wild rövidítése.

Advertisement

Francis azért döntött a csőd mellett, mert 2 millió dollárral tartozik egy kaszinónak már 2007 óta. A kaszinó tulajdonosa, Steve Wynn tavaly sikeresen már kinyert egy bírósági döntés szerint 7,5 millió dollárt Francisből, amiért az azzal vádolta meg, hogy a kaszinó megtéveszti a kuncsaftjait. Wynn ügyvédei azt mondták a Wall Street Journalnak, hogy a szoftpornós azzal hárította a behajtást, hogy nincsen sem bevétele, sem vagyona. Miközben az életstílusa pont az ellenkezőjét bizonyította, egy többmilliós háza van Bel Airban és egy többmilliós birtoka Mexikóban.

Azóta a Girls Gone Wild ügyvédei megkeresték a Gawkert és megírták, hogy akármit is mond a Wall Street Journal, nem Francis indította a csődeljárást, hanem Chris Dale, az cég egyik ügyvezetője. Azt is tagadják, hogy ettől eltűnne a GGW-brand, bár nehéz lesz úgy bármit letenni az asztalra, hogy – a csődeljárás dokumentumai szerint – a cégnek 50.000 dollár vagyona van és 16 millió dollárnyi adóssága.

Advertisement

Francis 1997-ben indította el a Girls Gone Wild-franchise-t. Az eljárásuk nagyon egyszerű volt, egy kamerastábbal elmentek egy buliba, ahol egy csomó részeg lány volt és arra kérték őket, hogy mutassák meg a mellüket vagy csak vadóckodjanak. A Girls Gone Wild már többször is került jogi zűrbe, 2006-ban például az egyik marketingcégét azért büntették, mert 2002 és 2003 között nem jegyezték fel, hogy milyen idősek a videókban szereplő lányok.

Ha valakit az is érdekel, hogy Joe Francis mekkora görény, annak ajánlom ezt vagy ezt a cikket.

Vélemény, hozzászólás?