Veszélyes drog neve fog szerepelni a forinton Matolcsy miatt

Illustration for article titled Veszélyes drog neve fog szerepelni a forinton Matolcsy miatt

Persze, hogy egy mikroblogger szúrta ki, hogy az elmúlt pár évben meghökkentően megváltozott Matolcsy György jegybankelnök aláírása. A vagyonnyilatkozatait böngészve vette észre borcsok, hogy a sima vonalakból álló szignó helyett jól kiolvasható betűk jelentek meg az Aláírásban, amit azért írtam nagy kezdőbetűvel, mert a bankelnök friss rendelkezése szerint – ha igaz a Népszava híre – ezentúl csak olyan pénzt bocsátanak ki, amin már ez szerepel. Az egykori miniszter eddgi nem tisztázott okból mostanában Meth-ként ír alá. Ha valaki nem ismerné, ez egy brutális drog angol neve.

Advertisement

A metamfetamin, amit a magyar szlengben általában kristálynak neveznek, nevéhez méltóan kristályos anyag, amit porrá zúznak, aztán felszippanatanak azok, akik nem bánják, ha utána órákon keresztül kigúvadó gülüszemük lesz, az állkapcsuk meg acéllá keményedik, hogy mindeközben doldog-boldogtalant barátságosan ölelgessenek. Mindez talán nem hangzik annyira riasztóan, de a kristály gonosz anyag, ami teljesen kizsigereli a fogyasztóját, aki, ha rákattan, aránylag rövid idő alatt csontvázszerű zombivá válik, a szemgúvadás pedig partikellékből állandó védjegye lesz.

A kristály nemcsak a közvetlen fogyasztóit, de azok barátait és ismerőseit is kegyetlenül megkínozza. Egyszer-kétszer még elmegy, hogy a cimboráid egész este ölelgessenek és a pulóvered simogatva arról beszéljenek, hogy mennyire puha és selymes fickó is vagy te, mint valami hatalmas szőrmeállat, de ez már a harmadik alkalomtók rettentően idegesítővé tud válni. Simogassad otthon a négy falat – mondod magadban hamarosan, aztán mire kettőt pislanatnál, máris KDNP-s lett belőled.

Advertisement

El sem tudjuk képzelni, Matolcsynak mi imponál a meth-ben, ami még a hétpróbás partidrogosok körében sem osztatlanul népszerű szer. Hacsak nem lett fanatikus Breaking Bad-rajongó.

Vélemény, hozzászólás?