Veszprémi fideszest ítéltek el zugírászat miatt

Illustration for article titled Veszprémi fideszest ítéltek el zugírászat miatt

Nekem a zugírászatról valami Hemingway-szerű szőrös férfi ugrik be, aki miután egy mediterrán országban kiitta a hotelszoba minibárját, ráhajtja a három különböző kallantyút az ajtóra, kicipzározza a sporttáskáját, mint egy távcsöves puskát kattintja össze és olajozza az írógépét, vattákat töm a billentyűk alá és egész éjjel kopog rajta, hogy elkészüljön a Regénnyel Amiről Senki Sem Tudhat. Ezzel ellentétben Dr. Horváth Zsolt veszprémi fideszes országgyűlési képviselő nem Hemingway-szerű, nem szőrös és írni sem profán krokikat írt, hanem egy betéti társaság kültagjaként olyan tevékenységet végzett, amelyre csak ügyvéd vagy jogtanácsos lett volna jogosult, írja a veol.hu. Ez mondjuk tényleg törvénybe ütköző.

Advertisement

Horváthot még januárban gyanúsították meg zugírászattal, a helyi bíróság viszont három éve kezdte a nyomozást. A gyanú lényege az volt, hogy:

Horváth Zsolt, a Trend és Turizmus Szolgáltató Betéti Társaság kültagjaként, a társaság képviseletében mint megbízott a 2005. szeptember 1. és 2005. december 31. közötti időszakra megbízási szerződést kötött a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulásával. Horváth Zsolt a szerződésben a társulás területfejlesztési feladatainak elvégzése során pályázatok készítését, illetve a közbeszerzési eljárásokon való részvétel eseteiben a jogi tanácsadási, szerződéskötés előkészítési feladatok elvégzését vállalta.

Advertisement

Horváth azonban nem volt sem ügyvéd, sem jogtanácsos. A veol.hu posztja sajnos nem írta meg az ítéletet.

Vélemény, hozzászólás?