Visszakapjuk Erdély egy részét és Vajdaságot az oroszok szerint

Illustration for article titled Visszakapjuk Erdély egy részét és Vajdaságot az oroszok szerint

2035-re visszacsatolják Magyarországhoz Partiumot, Erdély egy részét és Vajdaságot, az önálló Bosznia-Hercegovina megszűnik, mert feldarabolják, de Lengyelországgal is elég csúnyán elbánik a mostani területének jelentős részét elcsatoló Németország és Oroszország. Ilyenek is szerepelnek abban az Ekszpressz című orosz lapban még július elején megjelent cikkben, ami titokzatos okból – vagy mert nálunk már senki sem ismeri a cirill betűket – csak most kezdett el igazán terjedni a magyar felhasználók között.

Advertisement

A cikk meg nem nevezett orosz szakértők előrejelzését ismerteti arról, hogy 2035-re milyen változások várhatók Európa politikai térképén. 

A príma térképekkel megtámogatott jóslat szerint 22 év múlva Nagy-Britannia már nem fog létezni, hiszen előbb Skócia önállósodik, majd Észak-Írország csatlakozik az Ír Köztársasághoz. Spanyolországból kiválik Baszkföld és Katalónia. A legviccesebben a franciák sorsát vezetik le, akik nem tudják kezelni az arab bevándorlók tömegeit, majd a színeseket elkezdik Marseille környékére deportálni, ahol megalakul az első európai iszlamista állam, Arab Piemont! Ha ez nem lenne elég, Lotaringia német szövetségi tartománnyá válik és Korzika is lehasad. 

Advertisement

Illustration for article titled Visszakapjuk Erdély egy részét és Vajdaságot az oroszok szerint

Alap, hogy Belgium is megszűnik, marad a független Vallónia, a flamandok persze Hollandiához csatlakoznak.

Advertisement

Ennek a fényében természetes, hogy Olaszország Toszkána déli határának mentén kettéhasad a gazdag Északi Ligára és a halódó Dél-Olaszországra, amelyik elveszíti az önállosuló Szicíliát és Szardiniát is. 

A környékünkön legalább ekkora változások várhatók, az iszlám nyomulástól rettegő Európa például a leggyengébb láncszemre támad, és felosztja Boszniát Szerbia és Horvátország között. A törökök kikényszerítik Nagy-Albánia létrejöttét, amin mi csak mosolygunk, hiszen a visszacsatolásokkal Magyarszág területe közel duplájára nő, az ország pedig hirtelen egy rinocéroszfej alakját veszi fel.

Advertisement

Az egésznek nyilván semmi értelme, de alternatív történelmi játéknak remek. A fantáziafutamból annyi azért kiderül, hogy az oroszoknak eszükbe sem jut, hogy Európának lenne bármiféle szexepilje. 

Csodálatos lenne, ha a magyar külpolitika keleti nyitása olyan következményekkel is járna, hogy az ilyen "elemzéseket" elkezdenék komolyan vennei a Bem téri irodák mélyén!

Vélemény, hozzászólás?