Vizsgálatot indít az NVB a rengeteg kamulista miatt

Még nincs minden veszve. A 444 két cikkben írta meg, hogy a kis kamupártok hogyan csalták el a választást már azelőtt, hogy voksolhattunk volna. Most a „pártlistadömping” miatt vizsgálatot indít a Nemzeti Választási Bizottság a többes ajánlások statisztikáival kapcsolatban.

Illustration for article titled Vizsgálatot indít az NVB a rengeteg kamulista miatt

Még nincs minden veszve. A 444 két cikkben írta meg, hogy a kis kamupártok hogyan csalták el a választást már azelőtt, hogy voksolhattunk volna. Most a "pártlistadömping" miatt vizsgálatot indít a Nemzeti Választási Bizottság a többes ajánlások statisztikáival kapcsolatban.

Advertisement

Egész konkrétan vizsgálatot kérnek a Nemzeti Választási Irodától arról, hányan tettek többes ajánlást, illetve hogy ezek a választópolgárok hány ajánlást tettek. Egyelőre úgy néz ki- bár ez még nem jogerős- 18 párt állíthat majd listát.

Litresits András MSZP-delegált kezdeményezte a vizsgálatot, mivel szerinte "elfogadhatatlan, hogy az országos listát állító pártok egy része eddig közéleti tevékenységet érdemben nem gyakorolt", mégis van listája. A delegált azt nyilatkozta, hogy kezdeményezni fogja a többes ajánlások összevetését is, különös tekintettel az aláírásokra.

Advertisement

Csak remélni merem, hogy ennek lesz valami eredménye.

[MTI] [Kép: pecsma.hu]

Vélemény, hozzászólás?