Sáling Gergő nem főszerkeszti tovább az Origót

Illustration for article titled Sáling Gergő nem főszerkeszti tovább az Origót

Azt sejtem, hogy bennfentes infókat reméltek tőlem az Origo-főszerkesztő kirúgásáról, de egyelőre nem szolgálhatok ilyenekkel. Vagy nem tudom elérni az embereket én sem, vagy későbbre ígérnek valamit sms-ben, vagy nem is ígérnek semmit. A 444-en lehet a lényeg.

Advertisement

Illustration for article titled Sáling Gergő nem főszerkeszti tovább az Origót

Amit ezen felül munkatársaktól tudok, az annyi, hogy Sáling Gergőnek tegnap még voltak olyan megbeszélései, amelyeken közép- és hosszabb távú terveket szidolozgattak, rovatok kikerekítéséről és hasonlókról. Ők maguk sem tudtak semmit, mármint a munkatársak, azok, akik este korán lefeküdtek – mint mellesleg én is –, ma reggel konstatálták döbbenten, hogy mi történt. Meg azt is tudom még, hogy Lázár János mininiszter úr mindig rohadtul érzékeny volt minden róla megjelent hírre. Egyszer még az Indexnél pl. azon ment a hiszti, hogy egy DeDi-elemzésnek kb. az volt a címe – a lézerblokkolós Audi forgott terítéken akkoriban –, hogy Ha Lázár Jánosnak Trabantja lett volna, és ezt nem igazán bírta elviselni szegénykém. A miniszter úr ilyen érzékeny pasas. Ennek az én főszerkesztői praxisomban is tanújelét adta egyszer-másszor, noha személyesen soha az életben nem beszéltünk egymással.

Advertisement

Sáling Gergő több mint két éven át volt a legközvetlenebb munkatársam, minden kérdést, problémát, ötletet vele beszéltem meg első körben, eléggé el vagyok kámpicsorodva. Gondolom, nálam jobban csak ő maga van sokkban, meg a szerkesztők és újságírók zöme. Nem tudom, mi lesz vele, gőzöm sincs, mi lesz velük. Közös megegyezések jönni fognak még.

Az éjszakai hekkelgetések után reggel kijött az origós közlemény is, láttátok. Nem tudom pontosan, mi lesz, de szerintem ezt a részt nem bullshitnek kell venni, hanem komolynak:

Az Origo Zrt. a változó médiafogyasztási szokásokhoz alkalmazkodva nagyobb hangsúlyt kíván fektetni az integrált tartalom előállítás stratégiájának megvalósítására, ezért átszervezi az eddigi tartalomirányítási szervezetét.

Advertisement

Pálmai L. Ákost, a tévédivízió vezetőjét szintén jól ismerem, egymás mellett ültünk keddenként, a vezetői értekezleteken. Ő volt az az ember, aki teljesen újracsinálta ezt az üzletágat a zrt.-ben, sokkal karcsúbbá, hatékonyabbá, eredményesebbé tette. Már kérdeztem a terveiről, de még nem válaszolt. Ha megteszi, majd mesélek.

kép: 444.hu

Vélemény, hozzászólás?