​A Fideszből dobták föl Rogán Antalt?

Előbb csak ellenzékiekkel beszélgetve került elő a dolog, de az utóbbi napokban több fideszes is azt vetette fel nekem, hogy Rogán Antal lakásügyét talán nem is valami harcias balos, hanem egy fideszes forrás dobta fel az ellenzéknek.

Advertisement

A Cink úgy tudja, hogy Rogán a párton belül sem osztatlanul népszerű. Van egy csoport, amelyik potenciális botrányforrásnak tartja a képviselőt, aki – maga szokta hangsúlyozni – igen szerény anyagi körülmények közül érkezett, világ életében kizárólag politikusi fizetést húzott, nincs semmilyen cége, de pár év alatt úgy hozott össze többszázmilliós ingatlanvagyont, hogy mindeközben feltűnő, sőt kivagyi luxuséletet élt. És most, mint kiderült, átlátszó módon trükközött a parlamenti vagyonbevallásával.

A vicces az, hogy szegényebb és gazdag politkustársai egyaránt fújnak Rogánra, előbbiek azért, hogy így megszedte magát pár év alatt, utóbbiak azért, hogy ezt rongyrázó módon tette. Egy tehetős Fidesz-közeli mesélte nekem, hogy Rogánnal milyen sűrűn lehetett találkozni a legdrágább luxusmárkák boltjaiban, példaul az Andrássy úton. A fideszesek egy részét nem is az zavarta, hogy Rogán tollasodik, hanem az, hogy valósággal kérkedett vele a nyilvánosság előtt. A parlamentben is rendszeresen hordott Louis Vuitton hátizsákja például egyenesen ikonikus tárggyá lett, és meghozta neki a Vuittóni becenevet is. De itt volt a luxusórája is. Nem véletlen, hogy az ellenzék Rogánról és nem másról tudott ilyen plakátot csinálni:

Illustration for article titled ​A Fideszből dobták föl Rogán Antalt?

Advertisement

Tehát Rogán belül sem osztatlanul népszerű, de információim szerint nem valamiféle morális büntetésből dobhatták fel a lakásügyét, hanem hatalmi harc állhat a dolog mögött. Van, aki szerint puszta gazdasági-anyagi küzdelemről van szó belső érdekcsoportok között, de többen említettek politikai motívumot is. Rogánt ugyanis sűrűn emlegetik potenciális miniszterként, például Németh Lászlóné székében.

A párton belül van, aki azt gondolja, valaki a pártból Rogán miniszteri esélyeit szerette volna gyengíteni azzal, hogy felhívja az ellenzék figyelmét a vagyonbevallás sumákságaira. Ez ugyanis Rogán személyes ügye, a pártot nem ránthatja magával, a választások eredményét alapjában nem befolyásolhatja, sőt Rogán személyes esélyeit sem a könnyen nyerhetőnek tűnő választókerületében, de a pozícióosztáskor annál inkább számíthat, hogy Rogán támadhatóvá vált.

Vélemény, hozzászólás?