Az IKEA két hete nem talált lóhúst a golyóiban

Illustration for article titled Az IKEA két hete nem talált lóhúst a golyóiban

Több kisgyerek szuper hétvégi családi programját tiporhatta a porba az a hír, hogy a világ egyik kedvenc hétvégi családos programja közben valószíűleg lovat ettek. Még a cseh KÖJÁL fedezte fel, hogy az IKEA húsgolyói, akárcsak a világ egy csomó más hústerméke mostanában, lóhúst tartalmaznak. A svéd bútorcég alig egy órája adott ki egy nyilatkozatot, hogy két héttel ezelőtt még semmi ilyesmiről nem volt szó.

Advertisement

Az egyelőre csak svédül megjelent sajtóanyag szerint az IKEA Group két héttel ezelőtt DNS-vizsgálatnak vetette alá az összes hústermékét. A tizenkét minta egyáltalán nem mutatott ki lóhúst, de a cseh felfedezések miatt folytatják a kutatást, eredményt pedig a hét későbbi részében várnak. A polcokról visszavont termékeket pedig újrafeldolgozzák és nagyrészt biogázt állítanak elő belőlük, már ha a Google Translate-nek lehet hinni, és nem mondjuk azt jelentette az a mondat, hogy nem lóhús volt bennük, hanem fűtésre használt bioüzemanyag.

A cseh hatóság a következő országokba szállított húsgolyókban talált lóhúst: Szlovákia, Csehország, Franciaország, Nagy-Britannia, Portugália, Olaszország, Hollandia, Belgium, Spanyolország, Görögország, Ciprus, Írország és Magyarország.

Advertisement

kép: Flickr

Vélemény, hozzászólás?