​Az oroszok betiltanák az anyázást a jó büdös francba

Illustration for article titled ​Az oroszok betiltanák az anyázást a jó büdös francba

Vlagyimir Megyinszkij kulturális miniszter azt mondta ma, támogatja a törvényjavaslatot, ami kisöpörné a mocskos beszédet a mozikból és színházakból.

Advertisement

Ha egy film országos forgalmazásra kerül, nincs benne helye káromkodásnak, sem a vásznon, sem a színpadon nem tudjuk tolerálni az ilyesmit, mondta. Azok a filmek és előadások, amelyekben lenne anyázás, nem kapnak engedélyt, és kész. Viszont a fesztiválokon nem lennének ilyen korlátozások az előterjesztés szerint, az belefér, elemzett a miniszter.

A törvényjavaslatot még tavaly nyújtotta be képviselők egy csoportja, élükön Stanyiszlav Govoruhinnal, a Duma kulturális bizottságának elnökével.

Advertisement

Govoruhin egyébként rendezőnek és színésznek is kurva jó volt mindig, ő csinálta azt a csodálatos sorozatot Vlagyimir Viszockijjal, ami magyarul A fekete macska bandája címen futott, és a Vorosilov mesterlövésze c. mozit is 1999-ben, illetve szerepelt a rendszerváltó Assza c. filmben. Mostanában a Putyin-párt Jegyinaja Rosszija kultúrpápájaként szokása feltűnni.

Vélemény, hozzászólás?