Cicaharc extra: Puzsér és Hajdú oda-vissza följelentik egymást

Végre célba ért Puzsér Róbert főállású troll akciója, sikerült kiborítania Hajdú Pétert. Puzsér tegnap ezt a diadalittas jelentést posztolta ki:

Illustration for article titled Cicaharc extra: Puzsér és Hajdú oda-vissza följelentik egymást

Végre célba ért Puzsér Róbert főállású troll akciója, sikerült kiborítania Hajdú Pétert. Puzsér tegnap ezt a diadalittas jelentést posztolta ki:

Illustration for article titled Cicaharc extra: Puzsér és Hajdú oda-vissza följelentik egymást

Advertisement

Mire az imént megjött Hajdú válasza:

Illustration for article titled Cicaharc extra: Puzsér és Hajdú oda-vissza följelentik egymást

Advertisement

A dundi műsorvezető-producer facebookos kirohanásában nekem az "önjelölt kritikus" fordulat tetszett a legjobban. Hajdú amúgy összekeveri, nem Budapest Tv, hanem rádió volt az, ahol Puzsérnak műsora volt.

Fogalmam sincs, mi volt az utolsó csepp a pohárban, de Hajdú gyerekeire tett utalása miatt nem kizárt, hogy ez a szerdai Puzsér-bejegyzés:

Az újgazdag péniszmutogatás egy újabb dimenziójával sokkolták a társadalmat Hajdú Péterék, amikor egy gasztro-reality – alábbi link nyomán található – promóciójának keretében közszemlére bocsátották fényűző otthonunkat. Csak a gyerekek gardróbszobája akkora, ahol máshol komplett családok élnek, és annyi áruval van feltöltve, mint egy ötvenezer fős település áruházának gyermekosztálya. A többi szobában is csak úgy csöpög a pénz a falakból meg a bútorokból, miközben a Hajdú-rezidencia egy lakberendezési magazin steril intimitás nélküliségét sugározza. Egy pillanatra az Amerikai pszicho milliárdos főhősének, a pszichopata Patrick Batemannek az apartmanja jut eszembe – örömmel olvasnám egy pszichológus véleményét Hajdú lakásáról. Az egész ingatlan olyan, mintha nem is laknának benne emberek, mintha nem is kellene otthonként szolgálnia, mintha az egyetlen funkciója az lenne, hogy Hajdúék reprezentáljanak vele.

Ennek a lakásnak a mutogatása nem pusztán kulturálatlanságról, rossz ízlésről meg újburzsoá kivagyiságról tanúskodik, hanem a magát újságírónak képzelő féllény nyilvánvaló ostobaságáról is. A milliárdos haverokkal töltött külföldi nyaralások, telelések és egyéb egzotikus időtöltések olyan mértékben torzították Hajdú képét a valóságról, hogy nem veszi észre: abban az országban, ahol sok százezer család nyomorog és retteg, hogy elveszíti a tetőt a feje fölül, ahol millióknak a sárga csekk kifizetése a probléma, ott ennek a villának a trófeaként való körbehordozása nem más, mint gátlástalan provokáció, szociális izgatás, a társadalom szemérmetlen és felelőtlen hergelése. Az a történet jut eszembe, amikor nem sokkal a francia forradalom kirobbanása után Marie Antoinette-nek jelentették, hogy a tömeg az utcára vonult, mert nincs kenyér, mire válaszul a királyné így kérdezett vissza: "Akkor miért nem esznek kalácsot?

Hajdú az irigységgel fog vádaskodni, amikor szembesül majd a széles körű felháborodással. Pedig arról itt szó sincs. Ha a rák ellenszerét fedezte volna fel, vagy mondjuk megalkotta volna a Rubik-kockát, minden arcpirító ízléstelenség ellenére szó nélkül hagynám a kivagyi magamutogatást. Csakhogy Hajdú Péter úgy televíziós producer, hogy a műsorai nem csak szarok, de még csak nem is sikeresek, úgy műsorvezető, hogy nem tud beszélni, amihez viszont kiválóan ért, az a felesége meztelen seggének a címlapokon való kiárusítása, egyszóval jogos a kérdés, hogy valós piaci viszonyok között vagy egy igazságos társadalomban mi járna mindezért? Börtön? Talán nem. De ha Hajdúnak ez jár, akkor a legalkalmatlanabb hegesztőnek minimum a fertődi Esterházy-kastély.

Az igazi áldozatok azonban a gyerekek. Mohó és gátlástalan szüleik elveszik tőlük a gyerekkorukat, a család intimitását, vásári mutatványos majmokként hordozzák körbe őket a médiában, hogy apu meg anyu karrierje és bankszámlája még nagyobb fordulatszámon pörögjön. Kevés gyerek születik ilyen szerencsés és szerencsétlen körülmények közé, mint ők ketten. Az ajándékok, a ruhák sokasága a szükségletek százszorosán túl már legalább annyira gátolják az egészséges személyiségfejlődést, mint az, hogy a kirakatgyerekek a hétköznapjaikat ordenáré bulvárlapok szennyes hasábjai közt kell, hogy éljék.

Advertisement

Illusztráció: NAK

Vélemény, hozzászólás?