„Durrantok egy kis húzós zenét a telómról” – Segítsetek értelmezni ezt a reklámot!

A vállalati szinergia fantasztikus popkulturális fekete lyukakat képes produkálni, itt van például ez a videó, ami egyszerre hirdeti a Viva TV egyik műsorvezetőjét, az ő Mary Popkids nevű együttesét, közben megpróbálja hitelesen bemutatni a fiatalok életét, ráadásul a fele tulajdonképpen beszélő fejes dokumentumfilmes jelenetekből áll, és én egyszerűen nem tudom, hogy miért van ez az egész. Tényleg mint egy fekete lyuk, csak vonz, vonz és a végén annyira beszippant, hogy spagettiemberként elpattanok.

Advertisement

This image was lost some time after publication.

This image was lost some time after publication.

A Viva TV nemrég kattintotta át magát úgy, hogy ezentúl a vidéki klubgyerekekből a nagyvárosi hipsztereket célozza meg, ennek mondjuk az egyetlen nagy jele az, hogy a logója kizárólag a pár éve zenés blogokon nagyon népszerű háromszögekből áll össze, két reklámblokk között pedig a bumperek olyan képsorokból állnak, amik próbálják visszaadni a szabados hipszter életérzést.

Advertisement

A főszereplő egyébként Sanyóca, akiről a Viva TV honlapján annyira kompakt jellemzést írtak, hogy nincsenek is szavak rá:

Nem ejtőernyőzne mikrofonnal, de egy esküvőt simán megzavarna, Sanyóca(civilben Sanyóca, egyébként a budapesti Mary Popkids underground zenekar tagja), akit humora és arcjátéka miatt a budapesti éjszakában a magyar Jim Carrey-ként tartanak számon. Gyerekkora óta csinál poénból interjúkat saját használatra, csak hogy lássa, hogy reagálnak az emberek. Számára a munka egyben szórakozás is. Pár hónapja egy Duggy nevű fekete mopsz elválaszthatatlan cimborája, aki Sanyóca raptorkodásait mérhetetlen nyugalommal és horkolással nyugtázza.

Advertisement

Sanyóca a Megálló műsorvezetője és a videóban valami miatt úgy szuszog, mintha a bajszába ültették volna a mikrofont.

This image was lost some time after publication.

This image was lost some time after publication.

Advertisement

Segítsetek! Mi ez igazából? Budapest-imázsfilm? Viva TV-reklám? Drága home video Sanyócának? Vagy valami bonyolultabb? Tömbösített reklám? Irtózatos hazugság? Gyíkember-propaganda?

update: Én csak a youtube-linket kaptam, és a megtekintése után rögtön sokkot is, ezért nem néztem eléggé utána. A videót a Viacom mutatta be a Kreatív tegnapi konferenciáján, ami a pályakezdő diplomásokról szólt. Bátorfy Attila szavaival: "Horváth Lajos előadása után a Viacom prezentált egy videót arról, hogy szerintük milyenek a mostani fiatal pályakezdők."

Vélemény, hozzászólás?