Egy politikai torzszülött klub sajátítaná ki Puskás nevét

Figyeltétek a szombati Puskás-balhét? Ez egy drapérialeszedéses ügy volt, a Honvéd Fehérváron játszott futballt az Orbán-akadémia ellen, a drukkerek ki akartak rakni egy puskásos óriáslepedőt, de leszedették, különösebb indoklás nélkül. Botrányocska lett belőle, ami azóta dagad, és röhejesebbnél röhejesebb hullámokat vet.

Illustration for article titled Egy politikai torzszülött klub sajátítaná ki Puskás nevét

Advertisement

A Felcsút ma totális ellentámadásba ment át, ennek keretében kiadtak egy három kilométer hosszú, roppant érzelmes közleményt, a könnyetek kicsordul, ha elolvassátok. Kb. az derül ki belőle, hogy ha az akadémia nem lenne, Puskás Ferenc talán meg sem született volna. A Kispest-drukkerek pedig – akik már elég régóta tiltakoznak a Puskás-örökség kisajátítása ellen – szimpla politikai provokátorok. Itt megvan az egész.

Még ennél is jobb a PFLA-közeli Four Four Two magazinban megjelent írás – a címe: Egy politikai torzszülött klub sajátítaná ki Puskás nevét -, amit kénytelen vagyok teljes egészében átemelni. Már csak azért is, mert azzel vezeti fel a sportújság, hogy egy neve elhallgatását kérő alkalmi szerző írta ezt a nem túl udvarias, de kétségkívül szellemes szöveget.

Advertisement

"Egy NB I-es magyar futballcsapat, amely egy politikusnak köszönheti a létét.

Egy magyar futballklub, ellenszenves módon összelopott játékoskerettel.

Egy mesterségesen fölfuttatott kiscsapat a futballbolond diktátor hátszelével.

Egy főváros közeli település kis klubja, amely azelőtt, hogy politikai támogatott lett, nem ért el számottevő eredményeket.

Advertisement

Egy futballcsapat, amely Puskás Ferenc hírneve mögé bújt, de amely történelme alapján nem méltó arra, hogy a nevét használja.

Egy NB I-es futballcsapat, amelynek már nevében sincs köze régi, helyi hagyományaihoz.

Advertisement

Egy korábban legfeljebb helyben népszerű kisegyesület, amelynek politikai alapon sok százezer – alkalomadtán ugyanilyen gyorsan eltűnő – szimpatizánsa lett.

Egy magyar klub, amely képes elhallgatni, hogy Puskás Ferenc egy másik klub színeiben érte el legnagyobb sikereit.

Advertisement

Egy csapat, amelynek pofátlan képviselői nem röstellik agresszíven kisajátítani Puskás Ferenc nevét.

Egy csapat, amelynek a neve: Honvéd."

Hátborzongatóan szellemes, valóban. Ahogy nézem, ami eddig volt, csak előjáték volt, a krími konfliktus ehhez képest Jamie és a csodalámpa. A meccset egyébként a Honvéd nyerte 4-0-ra.

Advertisement

(fotó: Gazsó István/Facebook)

Vélemény, hozzászólás?