Ki akartuk próbálni, milyen az ebédmenü a nagy meglepetésre csillagot kapott Tantiban. Jövő péntekre kaptunk asztalt.
Két hét múlva pénteken lesz hely legközelebb – közölték a telefon másik végén, amikor ma délelőtt felhívtam az éttermet, hogy két személyre szeretnék asztalt foglalni ebédidőre. Rábólintottam, mit tehettem volna, de a végén szerencsére kiderült, hogy kései ebédidőben ugyan, de felszabadult egy asztal jövő péntekre, aminek marhára kell örülnünk.
Kedden robbant a hír, hogy a Hegyvidék központ kiülős plázaétterme – aminek belső terét a csajom tervezte egy barátnőjével – negyedik magyar és első budai étteremként Michelint kapott. A Tanti csak fél éve létezik, a híre elég jó volt, eltekintve a felszolgálás kínos lassúságától, ennek ellenére gyakran volt üres a hly, hétvégi főidőszakokban is. De ilyen a magyar gasztroközönség: máris áramlik a nép és áramlanánk mi is – ha tudnánk. Hát így majd a jövő héten.
Ez történt tavaly a Borkonyhával is: pár héttel a csillag után kiderült, nem bírja a konyha a nyomást, és inkább bezárták néhány órára ebéd és vacsora között.