Gerendai Károly nyit még egy Costest, és több Michelint is szeretne

Illustration for article titled Gerendai Károly nyit még egy Costest, és több Michelint is szeretne

A Ráday utcai Costes volt Magyarország első Michelin-csillagos étterme – azóta van még kettő –, most pedig egy kétcsillagosat is szeretne mellé a szigetes ember. A Costes Downtown a Vigyázó Ferenc utcában épülő új luxusszállóban, a Prestige Hotelben működhet tavasztól.

Advertisement

A hvg.hu a Turizmus Panoráma Bulletin nyomán azt írja – én meg reblogolom, ugye –, hogy ugyanaz a portugál Miguel Vieira lesz a séf, aki a Rádayban is varázsol, a hely viszont csaknem kétszer akkorának ígérkezik, mintegy hatvan embert tudnak majd etetni egyszerre.

A Costesről pár hónapja írtunk utoljára, amikor bekerült a világ 25 legjobb étterme közé.

Advertisement

Az újat majd biztos sokszor meg fogom figyelni, hiszen gyakran kávézok mellette a Dzsemben, és már régóta törtem is a fejem, hogy vajon mi az, amit oly serényen építenek az utcában a munkás emberek, és csak úgy száll a por, mint a veszedelem. Hát a Prestige Hotel!

Advertisement

Mindazonáltal mindenképp szeretném megjegyezni, hogy ez a Costes-dolog akkora kulturális teljesítmény, mint a pinty, úgyhogy máris elkezdtem drukkolni azért a két csillagért.

Vélemény, hozzászólás?