Hivatalosan is tavasz lett, látták az újpesti hódot

Egy tumblrező az Északi vasúti hídról hétfőn meglátta az egyik, Újpesten élő hódot. Hiába Tarlós főpolgármester ingatlanbizniszelőkkel szövetséges Duna-rombolása, a hódok gyorsabbak voltak, és pár éve megjelentek a főváros északi vizein. Az egyik hód – vagy már család? – az Újpesti öbölben él. A másikat a

Illustration for article titled Hivatalosan is tavasz lett, látták az újpesti hódot

Egy tumblrező az Északi vasúti hídról hétfőn meglátta az egyik, Újpesten élő hódot. Hiába Tarlós főpolgármester ingatlanbizniszelőkkel szövetséges Duna-rombolása, a hódok gyorsabbak voltak, és pár éve megjelentek a főváros északi vizein. Az egyik hód – vagy már család? – az Újpesti öbölben él. A másikat a Tungsram-erdőnek nevezett, ettől pár kilométerre északra eső partszakaszon szokta látni az öreg kompos haverunk, aki a horgászcsónakunkat is gondozza. Erről a példányról nem tudni, hol lakik, a közelben ott a Szentendrei sziget déli része, a Flotilla-öböl, illetve szemközt a Tarlós által halálra ítélt természetetes Római part, mind remek hódlakóhely.

Advertisement

Miután tavaly az Indexben meséltem a hódról, a videósok megpróbálták lekapni, az alanti eredménnyel:

Advertisement

A hód dundi testalkata, tömött bundája és palacsintafarka senkit se tévesszen meg. Igazi kocsmai verekedőről van szó, aki bár kizárólag növényeket eszik, a kóstolgatásra hamar ugrik. Fehéroroszországból a múlt héten jött hír egy halálos hódtámadásról. Rettegni sem kell persze, ha direkt nem piszkálják, a hód tökéletesen elvan ágak és hajtások rágcsálásával. Az európai verzió a híres észak-amerikaival szemben nem épít várat. Télen nem alszik téli álmot, hanem előbb szexel, aztán csecsemőt nevel a lyukában. Úgyhogy a hódészlelés igazából azért jelzi a tavasz megérkeztét, mert ekkor jelenik meg az ember is a a parton, ahol a hód egész télen végig ott volt.

Íme egy film egy jellegzetes hódtámadásról, fantasztikus feszültségfokozással:

[fotónk csak illusztráció!]

Vélemény, hozzászólás?