Így nyissunk ki kanállal egy konzervdobozt, ha nincs kéznél nyitó

Évek óta nagy kedvencem a Lifehacker blog, annak is McGyver rovata, mely mostanáig méltatlanul el volt hanyagolva itt a Cinken. Pedig olyan remek dolgokat tudhatunk meg belőle, hogy mondjuk, miként nyissunk ki egy konzervet kanállal. Amúgy emlékeztek még a jó öreg MacGyverre???

Advertisement

MacGyver egy akciósorozat, amit a magyar tévé is adott, és ha nem is zs-kategóriás, azért ott van valahol a hosszú ú és a rövid ü között. A főszereplő attól egyedi, hogy mindenre van megoldása helyben található eszközökből, egy varrós dobozt is tetszés szerint alakít atomreaktorrá vagy tekerőlanttá.

Tulajdonképpen Öveges professzor amerikai kiadása, csak nem egy szórakoztató piarista pap, hanem egy charme-os akcióhős. Persze azért nem árt fenntartásokkal kezelni a hitelességét.

A Budapesten játszódó részben például bemegy egy kocsmába, ahol gonosz magyarok vizespoharakból isszák a lángoló pálinkát, majd amikor neki támadnak, egy marék csípős pirospaprika felrobbantásával tartja távol hazánk fiait.

Ez a rész amúgy egy külön misét is megérne, ha lesz időm újra megnézem, mert a gyerekkori emlékek már halványodnak, és írok róla valamit. De persze ha másnak van hozzá kedve, ne fogja vissza magát, tárt karokkal várom a beszámolót.

Advertisement

Addig is nézzétek meg a videót: hogyan nyissunk ki kanállal egy konzervdobozt, ha nincs kéznél nyitó. Megjegyzem nekem sincs otthon, szigorúan bontós cuccokat veszek, de ha szembe jön egy anélküli, ki fogom próbálni.


Cink a Facebookon: fb.com/cinkhungary, Zubreczki Dávid a Twitteren: @boogiepapa

Vélemény, hozzászólás?