Ki ez a Simon Gábor tulajdonképpen? És mi ez az egész?

Illustration for article titled Ki ez a Simon Gábor tulajdonképpen? És mi ez az egész?

Megint előkerült egy csomó bankszámla, amelyeken súlyos százmilliók forogtak.

Ezeket írja a Magyar Nemzet:

A Simon-ügyben végrehajtott házkutatások és banki információk beszerzése során a pénzügyi és nyomozó hatóságok olyan pénzintézeti dokumentumokat és tárgyi bizonyítékokat foglaltak le, amelyek révén több újabb, Simon Gáborhoz tartozó bankszámlát tudtak azonosítani. Simonnak a salzburgi Bankhaus Spänglernél, a grazi Bankhaus Krentschkernél és a zürichi UBS AG Banknál is voltak számlái, amelyeken nagy összegű, esetenként akár az egymillió eurót is elérő készpénzes be- és kifizetéseket bonyolított le.

A lefoglalt pénzügyi dokumentáció számlanyitással kapcsolatos német nyelvű iratokat, Simon Gábor aláírásával ellátott aláírási kartont, bankforgalmi kivonatokat, illetve készpénzfelvételi és befizetési bizonylatokat tartalmaz. Ezekből kiderül, hogy egy Simon Gábor nevére szóló számlát 2008. január 28-án nyitottak meg a salzburgi Bankhaus Spänglernél.

A pénzforgalmi bizonylatok tanúsága szerint Mesterházy Attila MSZP-elnök volt helyettese ezen a számlán gyakori és nagy összegekre rúgó tranzakciókat hajtott végre. 2011. április 4-én például a számla egyenlege 762 346 euró (körülbelül 230 millió forint volt). A számla forgalma a 2008 és 2010 közötti időszakban volt a legsűrűbb.

Advertisement

Én meg csak ámulok és bámulok.

Mit csinált ez az ember, és kinek állt ez érdekében? És mi fog ebből kisülni még április 6. előtt. És utána?

Advertisement

Megannyi érdekes kérdés.

Közben az Origo Welsz Tamás vállalkozóról publikált újnóvumokat tartalmazó cikket, amely szerint az üzletember a halála előtt néhány hónappal beszélt a lapnak arról, hogy a tulajdonába került egy panamai cég, amelynek köze volt egy titkosszolgálati kötődésű pártnak juttatott százmilliós támogatáshoz.

Advertisement

(fotó: Székelyhidi Balázs/Magyar Nemzet)

Vélemény, hozzászólás?