​Miért áll Rogán A6-os Audija egy hete egy belvárosi parkolóban?

Illustration for article titled ​Miért áll Rogán A6-os Audija egy hete egy belvárosi parkolóban?

Szemtanúk szerint múlt csütörtökön vagy pénteken Puskás András alpolgármester-lakásszomszéddal leparkoltak, majd minden cuccot átpakoltak egy másik autóba. Az A6-os kombi azóta is ott áll az Apáczai gimnázium udvarán. Az ott dolgozók szerint ezzel a kocsival szokott naponta járni Cecília asszony.

Advertisement

Rogán A6-osa még a mostani lakásbotrány előtt, február közepén lett téma, amikor kiderült, hogy bár a vagyonbevallásában egy Audi A3-as szerepel, egy A6-ossal jár. A politikus akkor azt nyilatkozta az Indexnek, hogy ez egy csereautó csak, amit az A3-as javíttatásának idejére kapott az ügyet intéző cégtől:

Rogán kijelentette: azért került hozzá az A6-os, mert a 2011 óta tartós bérletben használt A3-as sebességváltója felmondta a szolgálatot, és a tulajdonos – az ország egyik legnagyobb flottakezelő cége – a javítás idejére egy csereautót biztosított számára. A fideszes politikus szerint az is elképzelhető, hogy végleg lecseréli a meghibásodott autót a nagyjából kétéves Audi kombira, mert annak bérleti díja nem sokkal magasabb az eddiginél.

Advertisement

Vagy a javíttatás tart hosszú ideig, vagy Rogán közben megvette az A6-ost, de azóta is ezzel az autóval járt a család, aztán egyszer csak leálltak vele, egy jó héttel ezelőtt. Rogánt az Apáczai gimnázium dolgozói fújták be, mert rálátnak a kocsijára. A politikus A6-osa ugyanis rendszeresen parkol a Belvárosban, az Apáczai Gimnázium udvarán, ahol a környező szálloda vendégei is leteszik az autóikat. Logikus helyválasztás, hiszen gyakorlatilag ugyanitt, a Cukor utca 5. alatt van a belvárosi Fidesz-iroda. Az ott dolgozók szerint ezzel a kocsival általában Rogán-Gaál Cecília szokott közlekedni, sűrűn látják beállni ide.

A kocsit azonban a múlt hét második felében leállították itt, az autóból kiszálló Rogán, illetve Puskás András alpolgármester – a Fidesz-frakcióvezető lakószomszédja a Pasa Parkból – pedig állítólag mindent kirámoltak a kombiból, a cuccokat áttették egy másik autóba, és elhajtottak. Az A6-os így több, mint egy hete itt vesztegel, a fenti képet ma a déli órákban lőtték.

Advertisement

Az ügyben több kérdést is küldtünk A Fidesz és az V. kerületi önkormányzat sajtóosztályának, hogy kiderüljön, Rogánék azért tették-e le itt az autót, mert elkészült közben az A3-as, vagy más oka volt a dolognak.

Vélemény, hozzászólás?