Nem lehet majd cigit kapni a Szigeten

Illustration for article titled Nem lehet majd cigit kapni a Szigeten

Már megint nem nekem jutott eszembe a Nagy Bizniszötlet! De nem is annak a dörzsölt üzletembernek, aki a kvarcórától a szexfehérmenün és a játékautomatán át sokmindenben utazott karrierje során, de most csak annyit mondott vacsora közben : "Úristen, hogy nem jutott eszembe megpályázni egy nemzeti dohányboltot a Hajógyári szigetre! Ez lenne az év üzlete. Senki se gondolt bele ugyanis, hogy az új törvény miatt nem lehet majd cigit árulni a Szigeten." Felhívtam Gerendai Károlyt, és kiderült, hogy a hír abszolúte igaz.

Advertisement

"Egyelőre még nincs megnyugtató megoldás, levélben kértünk állásfoglalást Lázáréktól, de még nem kaptunk választ. A kollégák elkezdtek utánajárni a dolognak, hogy kulturált megoldást találjunk" – erősítette meg a Sziget Ura és Kitalálója, hogy ha semmi sem változik a mai állapothoz képest, akkor a fesztiválon nem árulhatnak cigarettát.

Más forrásból úgy tudom, hogy a beadott trafikpályázatok alapján elképzelhető, a Szigethez legközelebb a Flórián térenél lehet majd cigarettát kapni a nyáron. Illegális mikrobiznisznek tehát az is jó lehet, ha az ember bevisz 3 dobozzal, aztán éjfél után elad belőle kettőt kétezerért. Vagy gyors árverést tart, és a legmagasabb licit viszi a blázt. Esetleg szálanként kétszázért méri hajnalban, a partisátor környékén a gurgulázó szeműeknek.

Advertisement

Nincs jobb, mint a Nagy Illegális Üzletről fantáziálni, úgyhogy mostanáig végigpörgettem magamban egy csomó lehetőséget. Az a baj, hogy a cigaretta könnyű, aránylag nagy mennyiség kell ahhoz, hogy keresni is lehessen rajta, ezért kisipari módszerekkel becsempészni nem lenne értelme. Tekintetbe véve a fejlett védelmi rendszert és a rakomány komoly térfogatát, egyelőre a léghajóról történő árúsítás tűnik a legéleterősebb lehetőségnek. Nagy gondola tele kartonokkal, gyors leszállás 3 méter magasságig a talaj fölött, a kuncsaftok követ csomagolnak a papírpénzbe és földobják, én meg szórom le a cigisdobozokat, aztán gyorsan megpattanok. Esetleg lehetne fatrafikokat csinálni, mármint előre eldugni egy csomó cigarettát fák odvában, de az eléggé rizikósnak tűnik.

Ha van jobb ötleted, ne tartsd magadban, írd meg ide, úgysem fogjuk megvalósítani! A sztorit pedig követni fogom, amint kifőznek valamit Gerendaiék, azonnal tudósítunk róla.

Vélemény, hozzászólás?