Szájba lőtte magát a fiatalabbik merénylő

Dzhokhar Tsarnaev nem egyszerűen megadta magát, miután körbevették a kertben parkoló hajóban, hanem a szájába vette a fegyvere csövét, és amikor a kommandósok és rendőrök odaértek, meghúzta a ravaszt. – írja a Daily Mail. A lövedék nem a bostoni robbantó koponyáján, hanem a torkán szaladt keresztül, így nem sikerült

Illustration for article titled Szájba lőtte magát a fiatalabbik merénylő

Dzhokhar Tsarnaev nem egyszerűen megadta magát, miután körbevették a kertben parkoló hajóban, hanem a szájába vette a fegyvere csövét, és amikor a kommandósok és rendőrök odaértek, meghúzta a ravaszt. – írja a Daily Mail. A lövedék nem a bostoni robbantó koponyáján, hanem a torkán szaladt keresztül, így nem sikerült az öngyilkosság, de egyelőre nem tud beszélni.

Advertisement

Az, hogy öngyilkos akart lenni, talán érthetővé teszi azt a zavarba ejtő dolgot, hogy amikor a menekülésük közben tűzharcba keveredtek a rendőrséggel, gyakorlatilag ő ölte meg az eleve súlyosan sérült, és a rendőrök által már megbilincselt bátyját azzal, hogy áthajtott rajta a kocsival. A rendőrök már letartóztatták a bátyját, aki a földön feküdt megbilincselve, amikor a még az álló SUV vezetőülésében ülő Dzokhar gázt adott, és egyenesen nekik hajtott, keresztül a testévérén, akit métereken keresztül sodort magával.

Advertisement

A hatóságok azt gyanítják, hogy a testvérek előre megállapodtak abban, hogy nem hagyják élve elfogni magukat.

Fantasztikus és hátborzongató látvány ezen a hőkamerás felvételen figyelni Tsarnaev utolsó perceit a hajóban.

Advertisement

A bostoni polgármester elárulta, hogy megtörténhet, Tsarnaevet sosem fogják tudni kihallgatni. Egyelőre arról sem szivárgott ki hitelesnek tűnő információ, hogy a lövedék az agyát megsértette-e. A korábbi hírek még arról szóltak, hogy a fiú saját erejéből mászott ki a hajóból, sőt hangosan káromkodott is közben. Most mindenestre altatásban tartják és egy nyomozó azt nyilatkozta, hogy rossz bőrben van.

Advertisement

A legfrisebb információk szerint a testvérek további robbantásokat terveztek Bostonban. Egyelőre nem találtak arra utaló nyomot, hogy valamilyen külföldi, például csecsen terrorszervezet utasítására cselekedtek volna. Dzokharról kisderült, hogy a robbantás után visszament az egyetemi kollégiumba, ahol lakott, és tovább élte a szokásos koleszos életet. Amikor a tévében bemutatták az első felvételeket a feltételezett merénylőkről, még el is viccelődtek azzal, hogy az egyikük akár lehetne Dzokhar is.

Hétfőn valószínűleg a kórházi ágyánál emelnek vádat az ügyészek, akik a toroklövés miatt kihallgatni egyelőre egészen biztosan nem fogják. A vádamelés jogtechnikai részei igen fontosak lesznek, mert Massachusetts államban nincsen halálbüntetés, szövetségi szinten meg van.

Vélemény, hozzászólás?