Szexbotránnyal verheti szét a Liberális Demokratákat a Világ Leghülyébb Kinézetű Szexuális Bűnöző Lordja

Illustration for article titled Szexbotránnyal verheti szét a Liberális Demokratákat a Világ Leghülyébb Kinézetű Szexuális Bűnöző Lordja

 

Új kedvenc politikusunk a brit Liberális Demokrata Lord Rennard, akinek nemcsak a neve, de az egész megjelenése angol filmvígjátékért kiált, és aki a munkatársnői, vagyis libdem aktivisták állítása szerint többeket molesztált. A csírázó botrányt egy magyar politikai formáció ügyességével kezelte a párt. Míg Tim Farron pártelnök azt nyilatkozta, hogy "ezt elszúrtuk", Nick Clegg miniszterelnök-helyettes azt mondta, hogy hozzá sosem érkeztek konkrét vádak a kanos lorddal kacsolatban. csakhogy úgy tűnik, Johnny Oates pártigazgatót 2010-ben 5 konkrét esetről tájékoztatták, amik 2003 és 2007 között történtek, egy volt női alkalmazottsának pedig 50 ezer font hallgatási pénzt fizetett a párt.  

Advertisement

Nem csillapította a hangulatot, hogy Jasper Gerard, Clegg életrajzírója azzal simította volna el a botrányt, hogy "föl van ez fújva" meg "ez azért mégsem egy Jimmy Savile-ügy". Egyelőre kiszámíthatatlan, hogy az ügy mennyire rázza meg a liberális demokratákat, de az sem kizárt, hogy nagyon, mert egy friss közvélemény—kutatás országosan 8 százalékra teszi már csak őket, ami minden idők mélypontja. Ennél még a szupervicces euroszkeptikus Nigel Farage EP-képviselő Ukip-je is jobban áll egy százalékkal. A politikától 2009-ben visszavonult Lord Rennard korábban befolyásos liberális demokrata politikus volt, szolgált kampányfőnökként is, és kategorikusan cáfolja a vádakat.

[via Daily Mail

Vélemény, hozzászólás?